Ukraina dementerer en russisk melding om at deres styrker skal stå i utkanten av Tsjasiv Jar.  Men ukrainerne innrømmer at situasjonen er vanskelig.

– Situasjonen er svært vanskelig, kampene fortsetter, men de er ikke her. Jeg tror ikke på de russiske meldingene, sier en talsmann for Ukrainas militære styrker i øst til nyhetsbyrået Reuters. (NTB)

Tsjasiv Jar var oppmarsjområde for kampen om Bakhmut. Nå tegner byen til å bli et nytt Bakhmut.

Den 26. mars slo en Sikander-rakett ned i en seks etasjer dyp bunker i Tsjasiv Jar og drepte en polsk general og trolig flere offiserer fra Nato-land. Nå står russerne i utkanten av byen. Det forklarer noe av Stoltenbergs desperate bønner om hjelp.

Russiske styrker har tatt seg inn i en forstad til byen Tsjasiv Jar i Donetsk-regionen, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Ria.

Nyhetsbyrået viser til en rådgiveren til lokal, russiskutpekt leder.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder, og Ukraina har ikke kommentert påstanden.

Tsjasiv Jar ligger rundt 10 kilometer vest for Bakhmut og har vært et viktig oppmarsjområde for ukrainske styrker. (NTB)

Polsk general drept dypt inne i Ukraina

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.