NTB

Den tyske ambassadøren i Tyrkia har blitt innkalt til et møte etter Merih Demirals kontroversielle «ulvehilsen» i Tyrkias seier mot Østerrike i EM.

Det opplyser en tyrkisk diplomat, ifølge nyhetsbyråene Reuters og AFP. Ambassadøren Jürgen Schulz skal møte det tyrkiske utenriksdepartementet i Ankara.

Tidligere onsdag ble det kjent at Demiral er under etterforskning av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter gesten under kampen mot Østerrike. Samtidig har Tysklands innenriksminister Nancy Faeser gått hardt ut mot Demiral.

«Symbolene til tyrkiske høyreekstreme bevegelser har ingen plass på våre stadioner», skrev hun på X.

Etter Demirals 2-0-scoring valgte forsvarsspilleren å heve peke- og lillefingeren på begge hendene, slik at det skulle etterligne en ulv. Ifølge tyske Der Spiegel er det et nasjonalistisk og høyreekstremt symbol for organisasjonen «De grå ulvene».

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. Jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. Det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa Demiral etter kampen, ifølge NRK.

Feiringen vekket sterke reaksjoner blant flere. Den østerrikske politikeren Berîvan Aslan kalte Demiral den «store taperen» etter tirsdagens kamp. Han fikk støtte fra den tyske politikeren Cansu Özdemir.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.