NTB

Landsmøtet til det tyske ytre høyre-partiet AfD har avvist et forslag om reiserestriksjoner for partiets medlemmer, deriblant til Russland.

De har også avvist forslaget om å stramme inn reglene for AfD-medlemmers intervju med utenlandske medier.

Forslaget, som var fremmet av flere delegater, kom etter omfattende negativ medieoppmerksomhet rundt Russland-reiser og intervjuer i russisk statlige medier av AfD-politikere som har uttrykt beundring for Russlands president Vladimir Putin.

Florian Köhler, et av partimedlemmene som støttet forslaget om reiserestriksjoner, har kritisert «besøk til regionale diktatorer eller autokrater» og sagt at partiet burde fokusere mer på hjemlandet Tyskland for å unngå å bli oppfattet som «utenlandske agenter» av velgerne.

Reglene ville ha pålagt AfD-parlamentarikere å rådføre seg med partiledelsen før eventuelle intervjuer med utenlandske medier, møter med utenlandske ledere i utlandet eller turer med «politisk tilknytning».

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.