NTB

En barnevernsansatt ble dømt for å ha hatt et seksuelt forhold til en jente han var ansvarlig for. Han anket straffeutmålingen, men Høyesterett forkastet anken.

Dermed blir fengselsstraffen på tre år og tre måneder fra Gulating lagmannsrett stående. I tillegg må mannen betale 150.000 kroner i erstatning, samt at han mister retten til å ha «stilling i institusjoner under barnevernet der han har anledning til å være alene med barn». Erstatningen og rettighetstapet er noe endret fra lagmannsretten.

Mannen i 30-årene har hele tiden nektet straffskyld, og nektet for at han og den da 16 år gamle jenta hadde et forhold. Den forklaringen valgte først Hordaland tingrett, og siden Gulating lagmannsrett å se bort ifra. Lagmannsretten skjerpet også straffeutmålingen betydelig sammenlignet med tingretten, som kun idømte ham et års fengsel.

Barnevernsinstitusjonen det gjaldt, hadde mottatt flere varsler mot mannen før jenta tre år etter handlingene ringte en ansatt på institusjonen og fortalte om det som hadde skjedd, skriver Avisa Hordaland.

Til sammen skal det ha vært snakk om minst 30 samleier på flere ulike steder. Jenta var ifølge dommen utsatt for omsorgssvikt, hadde rusproblemer, matvegring og en historikk med selvskading.

Et mindretall på to dommere mente at fengselsstraffen skulle reduseres til ett år og ni måneder, og at erstatningsbeløpet skulle senkes.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.