NTB

Israels forsvarsminister Yoav Gallant hevder det er «betydelig framgang» i samtalene med USA om nye bombeleveranser, men ifølge USA holdes de stadig tilbake.

– I møtene gjorde vi betydelig framgang, hindre ble fjernet, og vi håndterte flaskehalser, sier Gallant. Ifølge ham ble det gjort framgang på «et utvalg saker», blant dem «oppbygging av styrker og forsyninger av våpen og ammunisjon som vi må hente til Israel».

– Jeg vil takke den amerikanske administrasjonen og den amerikanske befolkningen for deres vedvarende støtte til Israel, sier Gallant.

Han uttalte seg etter å ha møtt USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan, utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har i det siste anklaget Biden-administrasjonen for å bevisst sinke forsyninger av våpen til Israel.

Amerikanske tjenestepersoner har flere ganger hevdet at det kun er en enkeltleveranse med bomber som er blitt holdt tilbake. En ikke navngitt tjenesteperson sier til Reuters onsdag at den aktuelle forsendelsen stadig blir holdt igjen.

Den ble satt på vent i mai på grunn av bekymring for at bombene, rundt 3500 på 900 kilo hver, ville bli brukt mot sivile palestinere.

Ifølge tjenestepersonen, som brifet journalister om samtalene mellom Gallant og Sullivan, diskuterer de to regjeringene fortsatt disse bombene.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.