Våre ledere snubler i egne ben. Før hadde de en innbilt kontroll på årsak og virkning. Nå utløser de selv handlinger de ikke overskuer konsekvensene av. Det mest opplagte eksemplet er Trump.

Et kjennetegn ved makthavere uten bakkekontakt er arroganse. Derav ordtaket Hovmot står for fall. Enten det er Macron eller Biden – de fortsetter å belære og oppdra velgerne som om de var små barn.

Vår egen kulturminister avslørte ønsket om å kunne oppdra folk under arrangementet for «skeive» i idretten.

Oslo 20240621.
Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på frokostmøte om inkludering av skeive i idretten. T.h. står Stian Grastveit.
Foto: Javad Parsa / NTB

Kulturminister Lubna Jaffery fortalte at garderobekultur var blant temaene under seansen.

– Vi snakket om hvordan vi snakker om ting, både i garderoben, men også utenfor i ulike settinger der idretten er til stede. Vi skulle jo bare ønske at vi kunne vedta at folk kunne ha de riktige holdningene, og dét går jo ikke, forteller Jaffery til NTB.

– Vi som utøvere, medspillere, trenere, dommere og foreldre må være tydelige på ikke å akseptere nedsettende kommentarer og hatefulle ytringer. Dette må det jobbes med hele tiden, hver eneste dag. Det er ingen «quick fix», men det er viktig at vi har fokus på det, la hun til. (NTB) 21. juni.

Selvfølgelig har også dette med Trump å gjøre. Billy Bush-videoen hvor Trump sier at han kan ta kvinner mellom bena fordi han er superkjendis, var ment å ødelegge ham. Selv sa Trump at det var «garderobe-prat». Men det er typisk for dagens medier at ingen områder er private, beskyttet for deres inntrengen. De har gitt seg selv rett til å gjøre hva de vil. Det er dét injuriesaken mot CNN handler om. En dommer i Florida konstaterte et helt utillatelig maktmisbruk. Men mediene tar ikke korrektiv.

Woke fremstilles som et ideal, noe egalitært, noe alle egentlig vil eller bør ønske. Men det er jo ikke slik det praktiseres. Tvert om leter myndighetene i kriker og kroker på jakt etter miljøer hvor man tillater seg grovkornet eller utilbørlig snakk.

Dette er den samme kulturen som seksuelt er meget «frittgående». Da fins det ikke grenser. Men hvis noen snakker om kjønn på feil måte, eller om feil gruppe, blir de «arrestert».

I det gamle Pompeii fant man falloser som skulptur og grove betegnelser på kjønnsorgan som har vært en fast del av historien. Alle forsøk på å utrydde slik ukultur har feilet. Hvorfor? Fordi det er et angrep på noe uutryddelig menneskelig.

Woke er blitt et monster som er i ferd med å selvdestruere.

Et regime som gjør seg selv til latter, står for fall. Når Tommy Robinson arresteres i Canada for å snakke om ytringsfrihet og CNN river ut proppen på Trumps talskvinne to dager før de skal lede debatten med Trump, har de misforstått fullstendig.

Trump har momentumet, og Biden fatter ikke hva som foregår. Han tror at transpersoner fortsatt er progressivt.

I Frankrike er Macron så full av seg selv at han tror han kan opptre som orakel og klok mann overfor velgerne. Han tror han kan true dem med «borgerkrig». Det samme gjør Biden i USA: Valget står mellom ham som er lik demokrati og Trump.

Hvor dumme tror de folk er?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.