NTB

Tyskland planlegger å bestille 105 nye Leopard-stridsvogner for rundt 2,93 milliarder euro, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Noen av stridsvognene, som er av typen Leopard 2 A8, skal gå til en tysk kampbrigade i Litauen. Denne enheten er under etablering som en del av Natos avskrekking mot Russland, går det fram av et budsjettutkast nyhetsbyrået har sett.

Utkastet må godkjennes av den tyske nasjonalforsamlingen.

I dokumentet blir det bemerket at det ikke er nok penger i det ordinære budsjettet til å betale for stridsvognene. Derfor har forsvarsdepartementet bedt om en ekstraordinær fullmakt, noe som betyr at om avtalen godkjennes nå, må en senere regjering finne pengene.

Det tyske forsvaret venter at stridsvognene leveres innen 2027 og 2030.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.