For noen dager siden ble det markert at det var 80 år siden D-dagen i 1944, da allierte styrker gikk i land i Normandie og startet slutten på andre verdenskrig.

Denne uken markerer også 75-årsjubileet for klassikeren 1984. George Orwells skildring av en verden der friheten er blitt tappet for innhold, føles ubehagelig treffende for vår nåværende kultur.

I en tid hvor friheten er under press og krigen truer, så er det naturlig å stille spørsmålet: Vil 2024 ligne mest på 1944 eller på dystopien 1984?

Dessverre er det mange paralleller til 1984, og heltene fra 1944 virker som noe som tilhører historiebøkene.

Det som i dag kalles «avkolonisering», er allestedsnærværende i 1984. Trafalgar Square blir Victory Square, ikke overvåket av Nelson, men av Big Brother, den mystiske, udødelige diktatoren.

Dette skriver Charles Moore i en kommentar i The Telegraph. Dagens mystiske, udødelige diktator er det vi ofte beskriver dypstaten, som er i ferd med å bli global.

I sin tale på D-dagen advarte president Joe Biden mot at «demokratiet er mer truet over hele verden enn noen gang siden … disse strendene ble stormet». Han lovet at alliansen «ikke vil trekke seg unna».

For det første: Biden har en helt egen definisjon av demokrati. I hans forvridde verden er demokrati kun mulig i en ettpartistat hvor han og de som kontrollerer ham får styre.

For det andre: Er det noen som virkelig tror at USA og Nato-alliansen er klare for å komme til unnsetning? Biden sier han støtter Ukraina, men har samtidig flere ganger fortalt russerne hvor langt de kan gå uten at USA reagerer.

I forhold til Israel lar Biden og hans utenriksminister Antony Blinken seg presse av Hamas-tilhengerne i eget parti. Det stadige maset om våpenhvile og utopien om en tostatsløsning er en dyp fornærmelse mot Israel, som befinner seg i en eksistensiell krig.

Biden har frigjort store midler til Iran, noe som trolig gjorde angrepet mot Israel 7. oktober mulig. Dessuten har ingen glemt fadesen i Afghanistan. Samtidig fylles det amerikanske forsvaret opp av woke, stadig færre verver seg, og rekrutter må sendes på fat camps.

Forsvaret i USA er et skremmende symbol på en kultur som er i ferd med å råtne

Også i Europa er forfallet tydelig. Riktignok har det vært en økning i bruken av midler på forsvar, men forfallet var så totalt at det vil ta mange tiår med reelle investeringer før Europa har et fungerende og avskrekkende forsvar.

Hverken Europa eller USA kan eller vil beskytte sine egne grenser, og migrantene strømmer inn. Samtidig pøses milliardene inn i Ukraina, mens vi selv går tomme for ammunisjon.

Også avskaffelsen av historie og tradisjoner som Orwell beskriver er gjenkjennelig i dag. Faktisk blir de presset ned i halsen på oss, som da dronning Anne Boleyn plutselig blir fremstilt som en afrikaner.

Anne Boleyn var dronning av England fra 1533 til hun ble halshugget av ektemannen Hanrik VIII i 153g. Slik ser hun ut i en ny TV-serie fra AMC+.

1984-regimets «sentrale læresetning» er «fortidens foranderlighet». Landets historie og litteratur er visket ut, med unntak av noen få grelle historier om de onde gjerningene til «kapitalister» med flosshatter.

Selv ikke Orwell forutså en global føydal kapitalisme som samarbeidet med en politisk overnasjonal elite uten det minste hensyn til individuelle rettigheter.

Den nye føydalismen: Eiendomsretten under angrep, friheten skal fjernes

Som G.K. Chesterton har sagt det, så er problemet med dagens kapitalisme at det er for få kapitalister. Samtidig medfører det offentlig og private samarbeidet til massive subsidier, tilkaringsvirksomhet og enorme muligheter for korrupsjon.

I en reell kapitalistisk verden hadde den grønne galskapen vært avsluttet for mange tiår siden. Men så lenge det alltid er mere penger tilgjengelig, enten ved å flå arbeiderklassen eller rett og slett trykke opp flere fiat-penger, så fortsetter det bare.

Overvåkningen vi utsettes for er langt mer omfattende enn Orwell forutså da han formulerte slagordet «Storebror ser deg». Vi lar oss overvåke frivillig, med smarte telefoner, smarte kjøleskap og fullstendig underkastelse for det teknologiske tyranniet.

Uten en mobiltelefon er det vanskelig å komme inn på bankkonto, Altinn og andre steder som er nødvendig for å fungere.

Vaksinepassene under pandemien er en advarsel om hva som er på vei. Kinas social credit-system er allerede i drift. Muligheten for total kontroll kan bli enda verre hvis de nye fødalistene får gjennomført sine digitale sentralbankpenger. Da får folk som von der Leyen, Barth Eide, WHO, WEF og deres allierte full kontroll over hva vi kan bruke penger på.

Orwell oppfant også «to-minutters hatet», der kontor- og fabrikkarbeidere måtte samles, skrike og juble mens de ser sine fiender bli uthengt.

Stillbilde fra filmen 1984

I dag pågår hatet 24 timer i døgnet, uansett hvor vi befinner oss, på sosiale medier. Vi opplever jødehatet i gatene og på universitetene over hele Vesten, og vår egen regjering er blant de verste.

Hvis man ikke aksepterer LHBTQ-tyranniet, så skal man hates. Sier man nei til vaksinetvang eller det grønne hysteriet, så skal man hates.

Sier man nei til masseinnvandring, som fører til vold, voldtekter, fattigdom, splittelse og ustabile, utrygge samfunn, så skal man hates og foraktes.

Orwell oppfant hukommelseshullet (Memory hole): Våre ledere fant opp «cancel culture» og 15-minuttersbyer.

1984 beskriver et venstrevridd, stalinistisk og totalitært styre. I dag er tyranniet woke, postmoderne, global og fullstendig uinteressert i fakta, historie, tradisjoner, kultur og oss som individer. Arvesynden er gjenoppstått i en mørk og ondskapsfull kappe, mens tilgivelsen er avskaffet fullstendig.

Dette endrer oss som mennesker. Hvis vi blir utsatt for et angrep i fremtiden, så er det ikke en front langt unna vi kan reise til.

For dagens front er i våre egne gater, rett rundt hushjørnene der hvor våre kvinner og barn oppholder seg. Hvem vil reise til en tenkt front når dette betyr at våre egne blir fritt vilt for femtekolonnistene som våre myndigheter har invitert? Hvem vil ofre seg selv og sine egne for slike som Støre og Barth Eide, som i bunn og grunn representerer den største trusselen vi står overfor?

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.