Selv en solid lokalavis som Stavanger Aftenblad lider av «Trump Derangement Syndrome». Samtidig beskrives Israels motangrep etter terroren 7. oktober som brutal. Andre lokalaviser følger opp.

Da Israel startet sin brutale hevnaksjon etter Hamas’ terrorangrep i oktober, delte igjen verden seg etter liknende skillelinjer. Mer enn to tiår med forsøk på å oppnå en tilnærming og normalisering av forholdet mellom Israel og de arabiske nabolandene ligger nå i ruiner, sammen med store deler av bygningsmassen på Gaza-stripen.

Slik oppsummerer Aftenbladet det som foregår i Midtøsten. De nevner ikke de tusenvis av raketter Hamas og andre islamistiske terrororganisasjoner sender mot sivile mål i Israel.

De nevner ikke det grusomme terrorangrepet 7. oktober. De nevner heller ikke at Hamas bruker sine egne sivile som menneskelige skjold. Ei heller at Iran finansierer hele showet, takket være milliarder av dollar donert fra Biden-regimet.

Frykten for at Trump skal vinne presidentvalget er åpenbar.

Skulle det skje, øker også risikoen for at det amerikanske demokratiet vil settes på prøver det muligens ikke vil bestå. Trump viser en utilslørt beundring for diktatorer og diktaturer, og har allerede én gang nektet å akseptere et klart valgnederlag.

Her mangler det bare at Aftenbladet erklærer at Trump er verre enn Hitler, slik CNN, MSNBC og andre venstrevridde medier i USA gjør. Det er dog åpenbart hvor lederskribenten til Aftenbladet finner inspirasjon.

Ingen av de tallrike skandalene rundt sittende president Biden og hans familie nevnes med et ord. I stedet forsøker lederen å hylle vestlige, liberale demokratier.

Vestlige, liberale demokratier kjennetegnes mer enn noe av respekt for individets frihet, kombinert med markedsøkonomi.

Det er nesten sjokkerende at Aftenbladet kan skrive noe dumt i dagens situasjon. Vi knuses økonomisk av klimagalskap, våre samfunn nærmer seg avgrunnen på grunn av masseinnvandring.

Individets rettigheter ble fullstendig avskaffet under pandemien og det tyranniet som fulgte. Lover om hatytringer sprer seg som kreftceller i vestlige land, men Aftenbladet går til angrep i helt andre retninger, i stedet for å ta en kikk i speilet.

Angrep på ytringsfriheten har blitt vanligere. I Europa har land som Ungarn, Polen og Tyrkia tatt skritt i helt feil retning.

Woke-infisert LGBTQ-ideologi og såkalt anti-rasisme brukes som våpen mot vanlige folk. Smittevernsloven og forsøket på å underkaste befolkningen gjennomkorrupte Verdens helseorganisasjon ignoreres glatt.

WHO ønsker å erklære klimakrisen som et globalt helseproblem, og dermed kan klimatiltak utvikles til en verdensomspennende nedstengning under kontroll av Tedros Adhanom Ghebreyesus og Bill Gates, i nært samarbeid med Kina.

Kjerkol forsøker nok en gang å gi kontrollen over norsk helse til WHO

Biden forsøker å fjerne sin tøffeste politiske motstander fra stemmeseddelen ved hjelp av et korrupt rettsvesen. Slik sikrer man at «demokratiet» bevares.

Men heldigvis: I Norge er alt fryd og gammen, mener Aftenbladet.

Norge er fortsatt et unntak, men 2023 har demonstrert at vi henger tettere sammen med verden enn noensinne.

Vel, vi henger tettere sammen med verden enn noensinne, siden våre myndigheter ikke kan få nok av overnasjonale maktstrukturer, afrikanske diktatorer, islamistiske terrorister og hodeløse klimatiltak gjennomsyret av korrupsjon og tilkaringsvirksomhet.

I tillegg fortsetter de å legge alt til rette for en tilstrømning av ufattelige mengder av mennesker fra den tredje verden, som koster oss skattebetalere hundrevis av milliarder hvert år, og utgjør en enormt stor trussel mot vår sikkerhet og velferd.

Dette var meget skuffende fra Stavanger Aftenblad, som jeg anser som en av de beste lokalavisene i Norge.

Støre åpner for å sende asylsøkere til tredjeland, med forbehold

Flere andre lokalaviser følger den samme trenden, her noen eksempler.

Trønder-Avisa sier alt tyder på at Trump blir Bidens motstander under presidentvalget i november.

Absolutt ingenting tyder på at det blir en sivilisert affære.

Overskriften på lederen sier alt:

Trump kan gjøre en kaotisk verden mye farligere

Avisa frykter hva som vil skje hvis Trump overtar Det hvite hus i en situasjon preget av uro og krig.

Det kan skape totalt kaos i den amerikanske politikken, og det vil gjøre en allerede farlig verden mye farligere.

Det er krig i Ukraina, og på Midtøsten (sic). Begge steder kan en endret utenrikspolitisk holdning fra USA gjøre situasjonen dramatisk verre.

Men de virker helt å ha glemt at under Trumps periode var det ikke så mye krig og uro, og grensen i sør var under en viss kontroll. Problemer, krig og uro er noe som har vokst seg sterkere under Bidens sinnssyke periode.

I verste fall vil Europa stå dramatisk svakere – noe både Russland og Kina kan komme til å utnytte.

Som om ikke Europa klarer å sørge for sin egen svakhet selv? Mener for øvrig Trønder-Avisa at Biden har styrket Europa?

Vi avslutter med Sunnmørsposten. De mener det er vanskelig å være optimist foran året som venter. Dette kan man jo si seg enig i, men årsakene til mangelen på optimisme deles ikke nødvendig med lederskribenten.

I Gaza er de menneskelige lidelsene så brutale at det nesten ikke er mulig å ta inn over seg. Krigen vil vare i flere måneder til, er den siste beskjeden fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Nye måneder med bombing og ødeleggelser er mildt sagt et dårlig utgangspunkt for fred og forsoning.

Det er som om Israel har skyld i alle problemene i Midtøsten, mens hele Gaza er overfylt av uskyldige mennesker.

Tanken på en hevngjerrig Trump tilbake i Det hvite hus er nesten ikke til å holde ut. Vi mener det er det siste en ustabil og konfliktfylt verden trenger.

Som om det er stabilitet og mangel på konflikter som har preget Bidens periode, pandemien og klimahysteriet.

På toppen av dette har vi en klimakrise som 2023 dessverre ikke brakte oss særlig mye nærmere en løsning på.

Man kan gjenta dette i det uendelige: Det er ikke klimaendringer som truer oss, men klimatiltakene.

Sunnmørsposten finner dog noen lyspunkter.

Arbeidsledigheten er lav, inflasjonen faller i både USA og Europa. Mye tyder på at det også vil skje her hjemme. Det vil i neste omgang føre til at renta blir satt ned.

Inflasjonen faller i Europa og USA, men Norge er så vanstyrt at vi henger etter. Tror Sunnmørsposten virkelig på Støres løfte om at det skal bli bedre, men bare etter at det først blir verre?

Tror Sunnmørsposten at strømprisene plutselig skal normaliseres? At innvandringen skal reduseres? At klimatiltakene plutselig skal koste mindre og ha noe som kan ligne på en positiv effekt?

Tror de på løgnene om lav arbeidsledighet? I vårt land forsørger vi mange hundre tusen som står utenfor arbeidslivet, og som ikke regnes som arbeidsledige. Vi har verdens største offentlige sektor som betaler god lønn til et enormt byråkrati. Alt for mange av disse overbetalte byråkratene flytter kun papirer frem og tilbake, og skaper problemer for bedrifter og folk som jobber på ekte.

Det er noen grunner til å la håpet gripe tak i en liten del av hjernen. Håp om økt motstand, håp om et politisk opprør i EU-valget og i presidentvalget i USA. Håp om at stadig flere innser at våre folkevalgte har sviktet oss, gang på gang, og må skiftes ut før de rekker å skifte ut oss, de foraktelige, sammensuriet.

En god start kan kanskje være å bytte ut redaktørene på de indoktrinerte lokalavisene.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.