En mann er kritisk skadet etter en knivstikking på Grønland i Oslo natt til lørdag.

– Politiet var på stedet etter kun få minutter. Der fant de vitner på stedet som hjalp til, og en mann som var sterkt skadet, sier politiadvokat Line Presthus i Oslo politidistrikt, til TV 2.

To personer er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

– Det er to menn i 30-årsalderen, de er ikke avhørt, sier Presthus lørdag ettermiddag.

Ifølge TV 2s opplysninger er begge to godt kjente for politiet fra tidligere. Avisen skriver følgende:

«Den yngste av de to pågrepne er tidligere domfelt for vold. Høsten 2022 ble han dømt til fem måneders fengsel for tre voldsforhold. Det ene offeret skal blant annet ha fått hjerneblødning og brukket nese.

I november 2023 ble han og en annen domfelt for å ha slått og mishandlet en mann på Grønland i Oslo. Offeret ble sparket gjentatte ganger, også i hodet, mens han lå nede.

Den andre pågrepne er dømt flere ganger for bæring av kniv på offentlig sted, og er tidligere domfelt for ran og vold.

I mai i år ble han dømt for flere forhold i Oslo tingrett. Mannen i 30-årene ble dømt for vold mot offentlig tjenesteperson, oppbevaring av narkotika og bæring av kniv.

Han hadde fremsatt trusler da han oppsøkte et Nav-kontor. «Det er ikke rart at folk på Nav blir knivstukket og drept, jeg kunne ha gjort det selv», sa han til en Nav-ansatt, ifølge dommen. Retten mente at dette måtte regnes som en drapstrussel.»

Det fremkommer ingen opplysninger om etnisitet på de involverte i hendelsen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.