Russland anklager Ukraina for å ha brukt USA-leverte våpen til å beskyte sivile mål, og for å være ansvarlig for at russiske kvinner og barn har mistet livet.

Talskvinne Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet hevdet fredag at HIMARS-raketter (High Mobility Artillery Rocket System) ble brukt i Belgorod-regionen, ifølge The Telegraph.

Hun sa at fragmenter av HIMARS-rakettene ville tjene som bevis på hva som hadde skjedd.

Rapportene er ikke uavhengig verifisert, og det kom ingen umiddelbar kommentar fra Ukraina eller USA.

Dette skjer etter at flere land, deriblant Tyskland og USA, har gitt Ukraina grønt lys til å bruke våpen levert fra Vesten til å angripe mål i Russland.

Dette har skapt en frykt for en langvarig krig som kan trekke inn NATO, og i verste fall ende med en tredje verdenskrig.

Mange mener dog at Ukraina er i sin fulle rett til å forsvare seg med alle midler mot landet som har angrepet dem, og det er flere ledende politikere som har tatt til orde for å sende NATO-soldater inn i Ukraina, deriblant Frankrikes president Emmanuel Macron.

Kremls talsmann Dmitrij Peskov sa at Macron hadde erklært sin absolutte støtte til Kiev og at han var villig til å involvere Frankrike direkte i konflikten i Ukraina.

Macron sa torsdag at Frankrike vil levere Mirage 2000 jagerfly til Ukraina.

Foto: Rob Schleiffert/ CC BY-SA 2.0/ Wikimedia

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.