I dag er det 80 år siden D-dagen, da allierte styrker gjennomførte historiens største militære amfibieoperasjon mot strendene i Normandie.

80 år senere forsøker norske politikere og kommentatorer å sammenligne D-dagen med det som foregår i Ukraina. Noen vil nok mene at det er nokså smakløst å utnytte en slik merkedag som et politisk virkemiddel.

Britene har ikke glemt sine helter, og alle mediene feirer heltene fra den gang, selv nå hvor det kun finnes noen få som fortsatt lever av de som bidro.

Om fire uker går britene til valg. Nigel Farage  overtok plutselig som leder for Reform UK, og har gode muligheter for å bli valgt inn i parlamentet for aller først gang. Dette har skapt en ny vitalitet i den britiske valgkampen, som så ut til å bli dørgende kjedelig og ende med en soleklar seier for Labour.

Samtidig er det vanskelig å ikke skamme seg over å være norsk, siden vi har en regjering som støtter Hamas i stedet for å støtte Israel.

Dette er temaer som Erling Marthinsen og Kathrine Jebsen Moore diskuterer i dagens sending.

Velkommen til Dagsorden.

YouTube: 

PodBean: 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.