Wall Street Journal har et hovedoppslag med overskriften: -Bak lukkede dører viser Biden tegn til å glippe. Avisen har snakket med mange som har deltatt på lukkede møter og de forteller om en president som ikke lenger er til stede. Men Det hvite hus blånekter.

Mange av historiene stemmer med hva publikum har sett i tallrike opptredener: Biden snubler i ordene og det er ikke mulig å forstå hva han mener. Det skjer flere ganger per uke på rene rutineoppdrag hvor han har teleprompter. Det hjelper ikke.

Slik sett er ikke WSJs oppslag noen sensasjon. Men avisen bekrefter at det samme skjer under arbeidsmøter. Biden faller ut.

17. januar møttes kongressledere fra begge partier i Det hvite hus for å bli enige om hvordan de skulle få vedtatt pakken på 61 milliarder dollar til Ukraina.

Presidenten beveget seg så sakte rundt i kabinettrommet for å hilse på de nesten to dusin kongresslederne at det tok omtrent ti minutter før møtet begynte, fortalte noen av dem som var til stede.

Under møtet falt Biden ut og overlot til andre å føre ordet.

Biden henviste så ofte til andre lovgivere at mye av samtalen ikke inkluderte ham, fortalte noen av dem som deltok på møtet. Når det kom spørsmål direkte til ham, henvendte han seg til medarbeiderne, sa de.

«Du kunne ikke være der uten å føle deg ukomfortabel», sa en av dem som var til stede. «Det vil jeg bare si.»

WSJ har snakket med 45 mennesker som har hatt med presidenten å gjøre over en lang periode. Flest Republikanere har uttalt seg. I de tilfeller det har vært Demokrater har de kontaktet journalistene for annen gang og korrigert hva de sa: Biden er skarp som aldri før. Det hvite hus hadde lent seg på dem.

 

https://www.wsj.com/politics/policy/joe-biden-age-election-2024-8ee15246?mod=hp_lead_pos7

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.