NTB

Qatar sier de har overlevert et israelsk våpenhvileforslag til Hamas og sier det er betydelig nærmere partenes posisjoner.

Ifølge Qatar gjenspeiler forslaget posisjonen USAs president Joe Biden har lagt fram. Den lille golfstaten, som har meglet mellom de stridende partene på Gazastripen, understreker at det må komme et tydelig svar fra begge sider dersom man skal oppnå en våpenhvileavtale.

– Vi venter på et tydelig israelsk svar som representerer hele regjeringens syn på USAs Gaza-forslag, sa talsperson Majed al-Ansari i Qatars utenriksdepartement på en pressebrifing.

Før Israels forslag ble overlevert tirsdag, hadde begge sider kommet med positive signaler til forslaget Biden presenterte i forrige uke.

Fredag la den amerikanske presidenten fram en tretrinnsplan for å få slutt på krigen som har kostet titusener livet og utløst en humanitær katastrofe. Han la opp til våpenhvile, løslate av israelske gisler og palestinske fanger og gjenoppbygging av Gaza.

G7-landenes ledere har uttrykt full støtte til det amerikanske våpenhvileforslaget, og utenriksministre fra Saudi-Arabia, Jordan, De forente arabiske emirater og Egypt har også stilt seg positive.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.