Den tyrkiske historikeren Taner Akçam advarer oss:

– Det er åpenbart at regimet i Aserbajdsjan ser en direkte linje fra folkemordet i 1915 til dagens konflikt med Armenia. 

Arkitekten bak folkemordet

Akçam henviser til at emblemet aserbajdsjanske soldater sies å bære på ermet, har et bilde av Enver Pasha, hovedarkitekten bak folkemordet på armenerne, sammen med innskriften:

 – Ikke løp, armener. Du vil bare dø utmattet.

Akçam spør seg hva denne mentaliteten vil gjøre i regionen.

– Det folkemordet på armenerne som Tyrkia påbegynte, er regimet i Aserbajdsjan åpenbart satt til å fullføre. Se på dette bildet og del det så ingen kan komme senere og påstå at de «ikke visste».

Den tidligere anklageren ved Den internajonale krigsforbryterdomstolen ICC, Luis Moreno Ocampo, har sagt at Aserbajdsjans handlinger kan klassifiseres som folkemord i henhold til artikkel 2 c) i Folkemordskonvensjonen.

«Faktasjekkere» 

Aserbajdsjanske «faktasjekkere» tilbakeviser Akçams påstand om at emblemet er i bruk på aserbajdsjanske uniformer. De samme «faktasjekkerne» omtaler folkemordet på armenerne som «det såkalte folkemordet».

Taner Akçam leder Armenian Genocide Research Program ved University of California, Los Angeles (UCLA). Han har skrevet en rekke bøker, hans siste er «Killing Orders: Talat Pasha’s Telegrams and the Armenian Genocide».

Folkemordet på ikke-muslimer i Tyrkia. Del II: Armenerne

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.