To politibetjenter i New York ble skutt tidlig mandag morgen mens de jaget en mistenkt som kjørte moped i feil kjørebane i Elmhurst-området i Queens. Politiet i byen har i den siste tiden etterforsket flere ran der gjerningsmenn bruker scootere og motorsykler, skriver Fox News.

Den mistenkte ble identifisert som Bernardo Raul Castro Matta, en 19 år gammel mann fra Venezuela, som ifølge politiet kom ulovlig inn i landet via Eagle Pass i Texas. Han bodde på et tidligere Courtyard Marriott-hotell i Queens, som nå brukes som et tilfluktssted for migranter.

Skytingen skjedde like før kl. 01.45 i morges. De to betjentene, som er en del av 115th Precincts politienhet, forsøkte å stoppe den mistenkte som raskt droppet mopeden og flyktet til fots i flere kvartaler. Under jakten skjøt han mot de to betjentene, som besvarte ilden.

Den ene betjenten ble skutt i magen i den skuddsikre vesten, mens den andre ble skutt i benet. Begge betjentene ble kjørt til sykehus og er i stabil tilstand.

I en pressekonferanse holdt ordfører Eric Adams den sårede betjentens skuddsikre vest, som hadde en kulehull i fronten. Han sa at borgere i New York ikke har på seg slike vester og at dette er noe de kjemper mot hver dag. Adams kalte skytingen en meningsløs voldshandling og en total mangel på respekt for livet.

Castro Matta ble skutt i høyre ankel og sendt til et sykehus. Pistolen han brukte var ulovlig. Han er ikke tidligere arrestert i New York City, men politiet sier at han er mistenkt for flere ran i Queens.

Patrick Hendry, president for Police Benevolent Association i New York City, sa at de to betjentene satte livene sine på spill for å holde New York-borgerne trygge. Hendry sa at politibetjenten som ble skutt i vesten, reddet livet til partneren ved å stanse blødningen med en turniké.

Scootere og motorsykler blir brukt over hele byen til å begå forbrytelser, inkludert skyting, ran og tyveri av telefoner, ifølge politiet. De har sett en dramatisk økning av denne type kriminalitet over en treårsperiode.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.