Gjerningsmannen, Shannon Cortez Gooden, var tidligere dømt for alvorlige forbrytelser og hadde ikke retten til å bære våpen. Som i Norge, er amerikanere lei av at noen kriminelle blir beskyttet av både myndigheter og medier.

To politimenn og en ambulansearbeider ble skutt og drept i Burnsville, Minnesota, søndag morgen. Shannon Cortez Gooden er identifisert som gjerningsmannen og skal ha skutt seg selv.

Byens tjenestemenn i Burnsville identifiserte ofrene som politibetjentene Paul Elmstrand (27) og Matthew Ruge (27) og brannmann/paramediker Adam Finseth (40). En politimann ble skadet. Det forventes at han vil overleve.

Politiet rykket ut til et hjem søndag morgen hvor en væpnet mann hadde barrikadert seg sammen med familiemedlemmer, inkludert syv små barn i alderen 2 til 15 år.

Betjenter brukte flere timer på å forhandle med Gooden og rundt kl. 05.00 ankom ambulansepersonell. Minutter senere åpnet han ild og i skuddvekslingen traff han fire personer.

Gooden hadde flere våpen og store mengder ammunisjon. Adam Finseth skal ha blitt drept da han kom til Elmstrand og Ruges unnsetning.

Gooden ble meldt død rundt klokken 08.00 søndag morgen, men er ennå ikke offentlig identifisert. Familiemedlemmene i hjemmet kom seg ut i god behold kort tid senere.

Se hvor raskt denne historien vil forsvinne, skriver Benny Johnson.

Officer Down Memorial Page sier at totalt 18 politibetjenter over hele landet har blitt drept i tjenesten så langt i år,  fire av dem i skuddveksling.

Siden søndag har flere uavhengige nyheter og brukere av sosiale medier identifisert Shannon Cortez Gooden som gjerningsmannen i den tragiske hendelsen.

Som i Norge, er amerikanere lei av at noen kriminelle blir beskyttet av både myndigheter og medier. De hadde helst sett at Goodens identitet ble holdt skjult, spesielt fordi han er en venstreekstrem Obama-supporter som mistet sin rettighet til å bære våpen da han var dømt for alvorlige kriminelle handlinger.

Sent i dag var den lokale nyhetskanalen KARE 11 News de første som annonserte at flere kilder i politiet, så vel som naboer, har bekreftet at det var Shannon Cortez Gooden som drepte to politibetjenter og en EMT før han drepte seg selv.

Ifølge rettsdokumenter mistet 38-åringen retten til å eie skytevåpen i 2008, etter å ha blitt dømt for overgrep med et dødelig våpen.

Elleve år senere søkte Gooden om å få tilbake våpen rettighetene og skrev i en erklæring at han vil gjerne være i stand til å beskytte seg selv og hans familie. Han skrev at han hadde fullført et sinnemestringskurs så vel som et foreldrekurs.

Tingrettsdommer Dannia Edwards avviste søknaden i oktober 2020, ifølge rettsprotokollene.

To av tre politiansatte mener det har blitt mer vold og trusler mot politiet

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.