Oslo bør bli vennskapsby med Gaza by, sier Oslo MDGs gruppeleder Sirin Stav.

Det til tross for at MDG stemte mot Rødts forslag om det samme for et par år siden, skriver NRK.

Stav mener situasjonen har forandret seg dramatisk de siste månedene, med tanke på krigen mellom Israel og Hamas som har ført til voldsomme sivile tap og en kritisk humanitær situasjon.

– Derfor mener vi at Oslo både må bidra med humanitær hjelp og etablere et tettere samarbeid med en palestinsk by. Det vil være et symbol på solidaritet med palestinere både i Palestina og Oslo, sier hun.

Sirin Stav sier at vennskap med Gaza by ikke betyr vennskap med Hamas.

– Formålet her er et folk-til-folk-samarbeid, samarbeid med ungdom og sivilsamfunnet, som skoler og kulturinstitusjoner. Tromsø har vært vennskapsby med Gaza by i over 20 år og får det godt til, sier hun.

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) sier at han stor sympati med alle dem som er rammet av den brutale krigføringen i Gaza, men fastholder at Oslo ikke lenger bør ha vennskapsbyer.

Han har imidlertid gitt utenriksminister Espen Barth Eide beskjed om at Oslo er klare til å stille opp med kommunens ressurser og kompetanse når regjeringen vil be om dette for gjenoppbyggingen av Gaza.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.