Kristendommen er på mange måter den mest usannsynlige av alle religioner. Den er så usannsynlig at den må være sann. Ingen mennesker i noen kultur kunne komme opp med noe lignende.

Det kan absolutt være frustrerende å oppleve at vi virkelig ikke forstår Gud, eller hvorfor Gud gjør som Gud gjør. Eller hvorfor Gud ikke gjør det vi håper på. Hva Gud, ifølge oss, bør gjøre? For det ville sikkert vært lettere å tro, hvis vi kunne forstå? Hvis bare Gud ville gi oss flere hard facts, flere bevis.

Men da ville vi ikke lenger tro. Da ville vi vite. Og det er ikke det samme. Vår utfordring her på jorden er jo å åpne opp for et forhold til Gud, ta imot Gud i livene våre og la Gud virke i oss og forandre oss. Vår utfordring er nettopp å tro, til tross for at vi aldri helt kan forstå Gud. Å tro, selv om Gud ofte er både ulogisk og uforståelig.

Og når vi står der og klør oss i hodet og tenker at alt rett og slett er altfor komplisert for oss og at vi nok – derfor – ikke kan tro, er det der Jesus kommer oss i møte. Og han sier: Det er greit. Du trenger ikke å forstå alt. Du kan ikke forstå alt. Men du kan tro.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

 

Treenighetssøndag

På den tiden tok Jesus til orde og sa: «Jeg priser deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for vise og forstandige, men åpenbart det for umyndige små. Ja, Far, for dette var din gode vilje. Alt har min Far overgitt til meg. Ingen kjenner Sønnen, unntatt Faderen, og ingen kjenner Faderen, unntatt Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det for.»

Matteus 11, 25-27

YouTube:

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.