Det er valg i Mexico til helgen. Mellom 22 og 30 kandidater er så langt drept.  Onsdag ble Alfredo Cabrera en del av statistikken. Han var opposisjonens ordførerkandidat i Coyuca de Benitez, sør i Mexico.

Det er grunn til å tro at den volden som rammer mexicanske politikere vil forflytte seg over grensen i nord. Biden har sluppet inn millioner uten screening. Mange av dem er kriminelle. Trump har varslet at det skal ryddes opp. Kartellene kontrollerer grensen og vil neppe gi fra seg en lukrativ trafikk i mennesker og dop uten kamp.

Med mennesketrafikken – alle må betale titusener for å komme over grensen – følger korrupsjon. Også på amerikansk side. Den som truer pengestrømmen løper en stor risiko.

Drapet skjedde under et valgkamparrangement onsdag, ifølge guvernør Evelyn Salgado i delstaten Guerrero. Guvernøren fordømmer det «feige drapet» på lokalpolitikeren.

En video publisert av lokale medier viser en person som tar seg bort til Cabrera og skyter ham flere ganger, hvorpå det bryter ut kaos og panikk blant deltakerne på arrangementet.

Påtalemyndighetens kontor opplyser at den antatte gjerningspersonen ble drept på stedet.

Det er valg i Mexico til helgen. Siden september er minst 22 kandidater til politiske verv drept, opplyste regjeringen tidligere i uka. Enkelte organisasjoner opererer med enda høyere tall, blant dem Data Civica, som melder om rundt 30 drepte lokalpolitikere. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.