En ny meningsmåling viser at flere israelere ønsker Benjamin Netanyahu som statsminister fremfor rivalen Benny Gantz. Utslagsgivende var Gantz’ mistillit mot regjeringen og forsøk på å fremprovosere valg.

For første gang på ett år er Benjamin Netanyahu foretrukket som statsminister av flere israelere enn sin rival Benny Gantz, viser en undersøkelse fra Channel 12.

Netanyahu foretrekkes fremfor Gantz av 36 % mot 30 % av respondentene, viser undersøkelsen. Han foretrekkes også fremfor opposisjonsleder Yair Lapid (37 % mot 30 %), tidligere statsminister Naftali Bennett (34 % mot 32 %) og den kommende statsministeren Avigdor Liberman (36 % mot 19 %).

Velgerne ønsker dermed at Netanyahu blir sittende og at krigskabinettet fortsetter til jobben er gjort.

Det kan også hende at Gantz tapte på at han ble sett på som en stråmann for Biden-regimet, som åpent ønsker å velte Netanyahu.

49 prosent vil ha en statlig kommisjon som kan granske 7. oktober nedsatt med en gang. 40 prosent vil vente til krigen er over.

 

https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-29-2024/?utm_campaign=most_popular&utm_source=website&utm_medium=article_end&utm_content=2

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.