Israel har fått sin kriseregjering. Benny Gantz fra det nasjonale enhetspartiet går inn i regjeringen. Men Yair Lapid valgte å bli stående utenfor. Regjeringen ble tatt i ed torsdag kveld.

Opposisjonspolitiker Benny Gantz og fire andre medlemmer av hans parti ble tatt i ed som ministre uten portefølje etter en avstemning som endte 66–4 i deres favør. Gantz er leder for Israels største opposisjonsparti Det nasjonale enhetspartiet.

Statsminister Benjamin Netanyahu, kledd i svart, sa til nasjonalforsamlingen i forkant av avstemningen at samholdet de etablerer sender et budskap om stor makt.

Kriseregjeringen har blitt etablert som følge av Hamas-angrepene mot Israel lørdag. Det var Netanyahus parti Likud som inviterte opposisjonspartiene å bli med. Opposisjonsleder Yair Lapid, leder og grunnlegger av sentrum-høyrepartiet Yesh Atid, har sagt nei til å bli med i kriseregjeringen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.