NTB

Ferske tall viser at Kosovos befolkning har gått kraftig tilbake det siste tiåret, men det er ikke klart om den serbiske minoriteten boikottet folketellingen.

Ifølge de foreløpige resultatene av folkeavstemningen har antall innbyggere gått fra 1,8 millioner til 1,5 millioner sier en tjenestemann lørdag, dagen etter at tellingen ble avsluttet.

Folketelling er et følsomt tema mange steder på Balkan, der fallende fødselsrater, massemigrasjon og etniske motsetninger kan undergrave innsatsen for å fastslå folketallet.

Det er fortsatt uklart om den serbiske minoriteten har boikottet folketellingen, som er den første siden 2011, sier landets statistikkbyrå.

– Ut over det har gjennomføringen av tellingen, tross kompleksitet og utfordringer, vær en stor suksess, heter det i en uttalelse fra byrået.

Forholdet mellom myndighetene og den serbiske befolkningen, som utgjør flertallet i fire kommuner i nord, har vært svært anstrengt den siste tiden, og det var derfor uklart om de ville delta.

I 2010 var det 2,2 millioner innbyggere i Kosovo, men svært mange har forlatt landet for å finne arbeid andre steder, først og fremst i land i EU.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.