Den serbiske presidenten Aleksandar Vucic har satt landets styrker i kampberedskap etter sammenstøt mellom serbere og politi i nabolandet Kosovo.

Dette melder NTB-AFP-Reuters.

Nå har serberne flyttet militære styrker nærmere grensen mot Kosovo

– En hasteforflytning av styrker mot grensen til Kosovo er blitt beordret. Det er klart at det utøves terror mot det serbiske samfunnet i Kosovo, sa den serbiske forsvarsministeren Milos Vucevic på serbisk fjernsyn.

Politi og serbiske demonstranter barket fredag sammen foran rådhuset i byen Zvecan i Kosovo. Serberne forsøkte å hindre at en nylig valg kosovoalbansk ordfører skulle få tilgang til kontoret sitt. Politiet fikk omsider eskortert ham inn i bygningen.

Det skal ha blitt brukt både tåregass, skudd og sjokkgranater. Demonstrasjonen dreide seg om et lokalvalg kosovoserbere har boikottet. Det bor rundt 50.000 serbere i Kosovo i fire nordlige kommuner.

De boikottet valget 23. april i protest mot at deres krav om mer selvstyre ikke var blitt innfridd. Valgdeltakelsen i de fire kommunene var på 3,47 prosent, og lokal serbiske ledere sier de ikke vil samarbeide med de fire kosovoalbanske ordførerne.

De boikottet valget 23. april i protest mot at deres krav om mer selvstyre ikke var blitt innfridd. Valgdeltakelsen i de fire kommunene var på 3,47 prosent, og lokal serbiske ledere sier de ikke vil samarbeide med de fire kosovoalbanske ordførerne.

Det er dårlig nytt for Europa hvis det skulle bryte ut en ny Balkan-krig mens det allerede pågår en krig i Ukraina.

Russland er historisk nært knyttet til Serbia.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.