Espen Barth Eide er i Brussel, hvor han møtte palestinernes utenriksminister Mohammad Mustafa og overrakte ham anerkjennelsespapirene. For det palestinske selvstyret betyr anerkjennelsen et symbolsk skritt, men lite på bakken. Faktisk betyr det en seier for selvstyrets fiende, Hamas.

Overrekkelsen av papirene fra utenriksminister Espen Barth Eide til PAs statsminister fant sted i Brussel, der Mohammad Mustafa mandag også møter utenriksministre fra EU-land og høytstående EU-tjenestemenn for å mobilisere støtte til palestinerne. Norge er selv ikke en del av EU.

«Anerkjennelse betyr mye for oss. Det er det viktigste noen kan gjøre for det palestinske folket», sa Mustafa i Brussel søndag. «Det er en stor avtale for oss.»

Mustafa møtte også Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares og EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell på søndag.

Men problemet gjenstår: Norge, Irland og Spania har anerkjent en stat som ikke eksisterer. Man kan bygge opp prestisjen til selvstyret i Ramallah, men det endrer ikke oppfatningen til palestinerne på Vestbredden, som synes det er Hamas som har gitt dem også den diplomatiske seieren.

Noen mener derfor at Norge og de to andre landene burde ha ventet til krigen var over.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.