NTB

President Volodymyr Zelenskyj sier at Russland utnytter Ukrainas svake luftforsvar til å rette brutale angrep på områder og byer ved fronten.

Zelenskyj la torsdag fram sin siste vurdering av situasjonen ved fronten i sosiale medier.

– Russiske terrorister utnytter det faktum at Ukraina fortsatt mangler tilstrekkelig luftvern og en stabil evne til å knuse utskytingsramper der de lokalisert, altså rett ved våre grenser, skriver presidenten.

Zelenskyj har flere ganger i det siste bedt om levering av ytterligere luftvernsystemer fra vestlige land, som han sier vil bidra til bedre beskyttelse av Kharkiv. Byen i det nordøstlige Ukraina er en av de hardest rammede i krigen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.