Zelenskyj har nylig forbudt 11 partier, hvorav det største fikk hele 13 prosent ved siste valg. Han har også lukket en rekke aviser og TV-kanaler. Hvis vi skal støtte Ukraina har vi plikt til å rapportere hva som skjer, sier Tucker Carlson.

Han viser et klipp av en ukrainsk lege som forteller CNN at han kastrerer russiske krigsfanger. Klippet er fjernet fra nett, men Tucker viser det.

Så har vi Azov-bataljonen som er åpenlyst nazistisk.

Også skyggesidene ved Ukraina må frem.

Eller er meningen at vi skal bli som Ukraina? At krigen brukes til å dytte oss i en retning der en makt bestemmer og kan lukke ned opposisjon?

Det er den side Demokratene i USA har vist de siste fem år og de blir stadig mer iltre. Hvis de hadde en situasjon som ga dekning for å innføre unntakstilstand ville de ikke nølt med å lukke ned dette programmet, sa Tucker.

Det har han nok rett i. Bidens forslag til ny leder av den amerikanske kringkastingsnemnda er en radikaler som offentlig har uttalt at Fox News bør stenges.

Disse uttalelsene refereres ikke i norske medier som har like lite til overs for Fox og Tucker i særdeleshet som Demokratene.

Det pågår derfor en krig om demokratiet.

Heroiseringen av Zelenskyj er et politisk våpen. Ukrainernes lidelser kan unnta ham for kritikk, men slik blir det brukt: Hvis du stiller spørsmålstegn ved Zelenskyj kommer beskyldningen om at du er putinist. Denne forsimpling av ordskiftet er en utnyttelse av en krig til eget politisk formål som må avvises.

Tucker har betalt en høy pris for å rette søkelyset mot kongressrepresentanters utnyttelse av krige. Mange av dem ønsker konfrontasjon med Russland.

 

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.