NTB

Storbritannias statsminister Rishi Sunak kaller begjæringen om arrestordre på Israels statsminister og forsvarsminister for «lite hjelpsom».

Den internasjonale straffedomstolens sjefaktor, den britiske folkerettsjuristen Karim Khan, ba mandag om at det utstedes arrestordre på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant, samt de tre Hamas-lederne Yahya Sinwar, Mohammed Deif og Ismail Haniyeh.

Samtlige fem anklages for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i henholdsvis Gaza og Israel.

Britenes statsminister Rishi Sunak mener dette er «en svært lite hjelpsom utvikling», og han reagerer også sterkt på at Khan på denne måten sidestiller de to israelske lederne med Hamas-lederne.

– En demokratisk stat som utøver sin lovlige rett til selvforsvar kan ikke moralsk sammenlignes med terrorgruppen Hamas, sier Sunak.

– Dette vil absolutt ikke bidra til å få i stand en pause i kamphandlingene, ei heller til å få nødhjelp inn i regionen og gislene ut, sier han.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.