Frankrike bryter med USA og støtter aktor for Den internasjonale straffedomstolen, Karim Khan, som søker arrestordre på Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant. Dommerne skal ta stilling til anmodningen.

– Når det gjelder Israel, vil det være opp til domstolens forhåndsrettssak å avgjøre om de skal gjennomføre disse arrestordrene, etter å ha undersøkt bevisene fremsatt av aktor for å støtte hans anklager, sier det franske utenriksdepartementet.

Den vestlige enigheten har for lengst sprukket, men som veto-land i Sikkerhetsrådet har Frankrike større vekt. Frankrike har gjennom mange år hatt et markeringsbehov i forhold særlig til USA.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.