Venstre under Trine Skei Grandes ledelse fremmet i 2020 et forslag om å tilføye ordet «religion» i Grunnlovens paragraf 100 om ytringsfrihet: «Frimodige ytringer om statsstyringen, religion og et hvilket som helst annet emne er tillatt for enhver».

Men nå snur Venstre og sier de vil stemme mot sitt eget forslag. De frykter muslimhets. Tidsånden har endret seg, sies det.

– Tidspunktet er feil. Om man ikke er påpasselig, kan et slikt forslag få effekter vi ikke ønsker. Med et polarisert debattklima og fare for muslimhets bør ikke forslaget vedtas nå, sier Grunde Almeland fra Venstre til Vårt Land.

Men nå skal det sies at partiets eget forslag handlet om religion, ikke dens følgere.

FrP tar over forslaget.

Men FrP overtar nå forslaget, og de mener tiden er moden for endringen. Partiet viser til at «det også i Norge» er stemmer som tar til orde for at «religionskritikk er blasfemi og derfor ikke burde være beskyttet av ytringsfriheten».

– Både i Danmark og Sverige er det blitt gjeninnført blasfemilignende paragrafer, og Kristelig Folkepartis Ungdom har diskutert gjeninnføring av blasfemiparagraf i Norge, heter det i FrPs merknad. (NTB)

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.