Senterpartiet vil aktivt jobbe imot at EUs fjerde energipakke deles opp og innføres bit for bit.

Det sier finansminister og partileder Trygve Slagsvold Vedum.

– Det som er hele Senterpartiets kjerne, er at vi ikke ønsker å gi fra oss mer makt over energipolitikken, slår Vedum fast overfor Nationen.

Debatten om EUs fjerde energimarkedspakke har eskalert etter at EU la press på Norge om å innføre deler av pakken, det såkalte fornybardirektivet, innen 13. august, skriver avisen.

Direktivet er kontroversielt fordi det innebærer utbygging av fornybar energi i et hurtig tempo, i tillegg til at kommunene kan miste sin vetorett i vindkraftsaker.

Sp må imidlertid kjempe mot sin egen regjeringspartner, da utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) tidligere har uttalt at regjeringen ønsker å dele opp pakken, og innføre ett element av gangen.

Vedum er tydelig på at en slik strategi ikke er aktuell for Senterpartiet, men vil ikke true med å gå ut av regjeringen hvis energipakken blir innført.

– Det handler ikke om vi skal være i regjering eller ikke. Det handler om at vi er i regjering og skal bidra til vedtak som tjener norske interesser, sier han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.