NTB

Senterpartiet vil aktivt jobbe imot innføringen av EUs fjerde energipakke bit for bit, ifølge finansminister og partileder Trygve Slagsvold Vedum.

– Det som er hele Senterpartiets kjerne, er at vi ikke ønsker å gi fra oss mer makt over energipolitikken, slår Vedum fast overfor Nationen.

Debatten om EUs fjerde energimarkedspakke har eskalert etter at EU la press på Norge om å innføre deler av pakken, det såkalte fornybardirektivet, innen 13. august.

EU har truet med straffetiltak dersom Norge ikke innfrir fristen. Vedum sier det ikke er aktuelt å innføre deler av pakken.

– Det er helheten i EUs fjerde energimarkedspakke, der vi gir fra oss mer kontroll, som Senterpartiet er imot. Og det kommer vi til å jobbe imot, sier Vedum.

Trass i at regjeringspartner Senterpartiet uttrykkelig har sagt nei til å innføre EUs fjerde energipakke, har Ap-styrte Olje- og energidepartementet (OED) i lang tid vært i dialog med EU om saken.

Det bekreftet olje- og energiminister Terje Aasland overfor NTB i slutten av oktober i fjor.

– Vi jobber nå for å se på hvilke konsekvenser dette eventuelt har for Norge, og hvilket handlingsrom vi har, sa Aasland.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.