Robert Malley var Bidens spesialutsending til Iran som i fjor sommer mistet sikkerhetsklareringen. Nå har to Republikanere funnet ut at han lagret hemmelige dokumenter på sin private epostkonto og mobil som begge ble hacket.

Medlem av utenrikskomiteen i Representantenes hus, James Risch, og medlem av Senatets utenrikskomite, Michael McFaul, ber i et brev til Tony Blinken om svar.

«Vi er fortsatt dypt frustrerte over departementets manglende respons på våre forespørsler om informasjon som er nødvendig for å kunne gjennomføre et hensiktsmessig tilsyn», sier lovgiverne til Blinken i brevet, som først ble rapportert av Washington Post. «På grunn av departementets unnvikende holdning og mangel på åpenhet har vi forsøkt å innhente informasjon fra andre kilder. Våre egne undersøkelser har avdekket følgende informasjon og urovekkende påstander. Vi ber om at dere bekrefter informasjonen vi har fått vite.»

De to kongressmedlemmene antyder at Malley overførte hemmlige dokumenter til sine private konti med hensikt.

De to republikanske lovgiverne la til: «Vi forstår det slik at Malleys sikkerhetsklarering ble suspendert fordi han angivelig skal ha overført graderte dokumenter til sin personlige e-postkonto og lastet ned disse dokumentene til sin personlige mobiltelefon. Det er uklart hvem han hadde til hensikt å gi disse dokumentene til, men det antas at en fiendtlig cyberaktør var i stand til å få tilgang til e-posten og/eller telefonen hans og få tak i den nedlastede informasjonen.»

Det slo ned som en bombe at Malley mistet sikkerhetsklareringen og ble suspendert fra State Department. Det var på linje med Treholt.

Risch og McFaul spør om den eller de som hacket Malleys epost og mobil hadde forbindelse til Irans etterretning.

Det er mistanke om at han kan ha vært en muldvarp for Iran.

 

https://www.foxnews.com/politics/gop-lawmakers-allege-bidens-iran-envoy-kept-classified-material-personal-email-cellphone-hacked

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.