Den amerikanske regjeringen holder tilbake motivet og navnene på to jordanske statsborgere som oppholdt seg ulovlig i landet, og som den 3. mai forsøkte å kjøre en lastebil inn i Marine Corps Base Quantico. Todd Bensman skriver om saken i Center for Immigration Studies.

Quantico er en base og treningssenter for USAs marinekorps og ligger i Virginia. Basen inneholder også fasiliteter for flere andre føderale myndigheter, herunder FBI-laboratoriet, FBI-akademiet og treningssenteret til Drug Enforcement Administration.

Hva skjedde på Quantico

Tidlig om morgenen den 3. mai kjørte to menn i en kassebil opp til hovedporten til Quantico Marine Corps Base, 35 miles sørvest for Washington, DC, og forsøkte å komme seg inn på basen ved å hevde at de var vareleverandører fra Amazon.

Etter at skeptisk militærpoliti hadde dirigert dem til et område for sekundær sikkerhetsinspeksjon, tråkket sjåføren på gassen i strid med stoppordrene og forsøkte å kjøre lastebilen inn i basens bysentrum. Snartenkte MP-er satte opp veisperringer som stoppet lastebilen.

Det endte med at marinesoldatene anmeldte de to for å ha trengt seg inn på føderal eiendom og overleverte de to til ICE, USAs immigrasjonspoliti.


Dette vet vi bare på grunn av en reportasje i lokalavisen, Potomac Local News, skrev Todd Benson New York Post etter hendelsen. Men selv om reporter Kelly Sienkowski, som avslørte det som skjedde, fokuserer på sine lokale lesere, er hun sjokkert over at denne historien ikke har fått mer nasjonal oppmerksomhet.

Sienkowskis artikkel siterte en forberedt uttalelse fra basens talsmann, kaptein Michael Curtis, og som bekreftet hendelsen, men ikke noe mer. Hun fortsatte å lete etter sannheten og snakket med flere anonyme kilder som fortalte henne at en av de to personene i lastebilen var en jordansk statsborger som nylig hadde krysset den sørlige grensen til USA, og at en av personene i lastebilen står på USAs terrorliste.

Siden da har føderale myndigheter forholdt seg tause og ingen vil svare på om ulovlige immigranter fra Midtøsten prøvde å angripe en amerikansk militærbase?

Biden håper informasjon om angrepet vil avta før presidentvalget

Som nevnt ovenfor skrev Benson i går at det er tydelig at Biden-administrasjonen skjuler identiteten til jordanerne som angrep Quantico.

Center for Immigration Studies (CIS) sendte en forespørsel til regjeringen og ba om å få utlevert dokumenter og rapporter i forbindelse med saken i henhold til FOIA – lov om informasjonsfrihet. Svaret de fikk var at hensynet til personvernet til enkeltpersoner er viktigere enn det ville være å offentliggjøre informasjonen i allmennhetens interesse.

Forsvarsdepartementet offentliggjorde sterkt redigerte hendelsesrapporter, som dannet grunnlaget for arrestasjonene og siktelsene for ulovlig inntrenging etter at angrepet ble avverget, skriver Benson.

Regjeringens påstand om «minimal offentlig interesse» står i skarp kontrast til det faktum at Kongressens lovgivere i begge kamre har sendt fem forskjellige brev til Sikkerhetsdepartementet (DHS) med krav om detaljert informasjon om angrepet og de to jordanerne. Lovgiverne argumenterer vanligvis med at informasjonen de ber om, vil hjelpe dem med å utføre sine lovpålagte tilsynsplikter og bidra til å underbygge deres beslutninger om å beskytte den amerikanske befolkningen mot sikkerhetstrusler.

Administrasjonen har ignorert alle disse brevene, inkludert fra både sikkerhetskomiteen og justiskomiteen i Representantenes hus; Senator Lindsey Graham; Senator Ted Budd, undertegnet av 12 andre senatorer; Texas-representanten Chip Roy og 12 lovgivere i Representantenes hus – og Virginias guvernør Glenn Youngkin.

Senator Grahams brev bemerket en offentlig interesse som er vanlig i disse forespørslene om informasjon og som vil gjøre det mulig for lovgivere å ta en informert beslutning om hvordan de skal håndtere den tilbakevendende trusselen som denne typen hendelser utgjør mot landets nasjonale sikkerhet.

Bidens tjenestemenn i alle involverte etater har ikke bare ignorert forespørsler om informasjon helt siden angrepet, men også henvendelser fra medier, skriver Benson. Offentligheten var såpass interessert i saken at journalister på en pressekonferanse i Det hvite hus spurte pressesekretær Karine Jean-Pierre om angrepet på Quantico-basen. Hun nektet å svare.

Et Google-søk viser at tusenvis av historier om hendelsen har blitt publisert og republisert. Biden-administrasjonens manglende evne og vilje til å diskutere noe som helst aspekt ved saken, inkludert jordanernes motiv eller om det var et planlagt terrorangrep, etterlater den amerikanske offentligheten i mørket om hva som skjedde.

Administrasjonen vet at utfallet av presidentvalget kan komme til å avhenge av velgernes sinne over den historiske masseimmigrasjonen og krisen som Biden har skapt ved grensen. De håper at interessen for mer informasjon om angrepet vil avta før presidentvalget den 5. November, skriver Benson til slutt.

Center for Immigration Studies’ advokat, Colin Farnsworth, planlegger å anke regjeringens FOIA-avgjørelse med den begrunnelse at regjeringen tydeligvis ikke i tilstrekkelig grad har tatt hensyn til den omfattende offentlige interessen Quantico-saken har, og at en sterk offentlig interesse i denne saken vil vedvare frem til valget.

«Jordanian nationals reportedly attempt to enter Marine Corps base in Quantico». Virginias guvernør Glenn Youngkin snakker med Laura Ingraham.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.