Russiske soldater har tatt kontroll over landsbyen Otsjeretyne i Donetsk fylke øst i Ukraina. Landsbyen ligger ved frontlinjen og er nå nærmest helt ødelagt.

Dette melder NTB-AFP-AP.

Forsvarsdepartementet i Moskva kunngjorde søndag at russiske soldater helt og holdent har befridd landsbyen.

Etter at russiske styrker inntok industribyen Avdijivka i februar, har de rykket langsomt framover og tatt kontroll over flere små tettsteder øst i landet.

Ukraina mangler ammunisjon og våpen som vestlige land har lovet å levere, men som har blitt sterkt forsinket, særlig fra USA. En hjelpepakke på 61 milliarder dollar ble vedtatt etter måneder med krangling i Kongressen, siden Demokratene ikke var villige til å beskytte USAs egne grenser.

Otsjeretyne ligger 15 kilometer fra Avdijivka. Landsbyen ligger i ruiner, og ifølge bildene er det ingen ukrainere igjen i området.

Alle bygningene ser ut til å være så ødelagt at de trolig ikke kan repareres. En fabrikk i utkanten av landsbyen har også fått store skader.

Det var fra denne landsbyen at den 98 år gamle kvinnen Lidia Stepanivna flyktet til fots i slutten av april. Hun måtte gå i nesten 10 kilometer før hun nådde fram til den ukrainske frontlinjen.

– Jeg overlevde 2. verdenskrig, og jeg skal overleve denne krigen, sier hun i en video som er publisert av ukrainsk politi.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.