Det kan virke som om Ukraina forbereder befolkningen på at byen Avdijivka faller. Den har spilt samme symbolske rolle som Bakhmut. Men det spørs om slike symbolske slag er noe Ukraina har råd til.

Det går lett prestisje i å forsvare byer som ikke er av strategisk betydning. Zelenskyj er den som står for en slik politikk der hver by og hver tomme land er siste skanse.

Men Ukraina lider av alvorlig mannskapsmangel og har ikke råd til å ofre soldater på symbolske slag.

Hvis Avdijivka faller, kan det få betydning for maktkampen mellom presidenten og hærsjefen.

Svært mange russiske styrker stormer torsdag byen Avdijivka, øst i Ukraina, sier byens ordfører ifølge AFP.

– Dessverre presser fienden på fra alle retninger, det er ikke en eneste del av byen vår som er så å si rolig. De stormer oss med svært store styrker, sier ordfører Vitalij Barabasj til statlige medier.

En lokal tjenestemann sa tidligere denne uka at situasjonen i byen er svært kritisk, og at russiske styrker enkelte steder hadde brutt igjennom de ukrainske stillingene.

Byen, som ligger 5 kilometer fra Donetsk by, har vært utsatt for mer enn fire måneder med vedvarende russiske artilleriangrep, og tjenestemenn sier at ikke en eneste bygning i byen er intakt.

Russiske styrker har nesten omringet byen og har kontroll både i nord, øst og sør. Å erobre byen ville være en sjelden seier for Russland, snart to år etter at invasjonen ble innledet. Byen har vært omstridt siden 2014, da russisk-støttede separatister midlertidig fikk kontroll over den.

Barabasj omtaler de siste kampene som «veldig vanskelige».

– Langs noen retninger er situasjonen rett og slett uvirkelig, sier han. Ifølge ham er det mindre enn 950 igjen av de rundt 33.000 som bodde i byen før krigen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.