Tyrkia stanser inntil videre all handel med Israel, ifølge kilder som Bloomberg har snakket med. Israels utenriksminister anklager Tyrkia for å bryte avtaler.

To ikke navngitte tyrkiske embetspersoner sier til Bloomberg News at Tyrkia nå har stanset all handel med Israel. Tyrkia valgte i forrige måned å begrense handelen med Israel som en reaksjon på krigføringen på Gazastripen, skriver NTB-Reuters.

Israel raser mot det de beskriver som en diktators oppførsel. Israels utenriksminister går til angrep på den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan, som han beskriver som en diktator.

Erdogan bryter avtaler ved å blokkere havner for israelsk import og eksport. Det er slik en diktator oppfører seg, uten å ta hensyn til det tyrkiske folkets og forretningsmenns interesser og uten å overholde internasjonale handelsavtaler.

Jeg har instruert generaldirektøren for Israels utenriksdepartement om umiddelbart å gå i dialog med alle relevante parter i regjeringen for å skape alternativer for handel med Tyrkia, med fokus på lokal produksjon og import fra andre land.

Israel vil komme ut av dette med en sterk og dristig økonomi.

I Norge har blant annet Vinmonopolet stanset importen av israelske viner fra Judea og Samaria. Flere norske instutisjoner, deriblant LO, argumenterer på linje med BDS (Boycott, Divest, Sanction), som av mange anses som ren antisemittisme.

1. mai ble i flere norske byer tilnærmet overtatt av palestinske flagg, og krigen på Gazastripen var også tema for LO-leder Peggy Fløsviks tale i Oslo. Hva dette har med arbeideres rettigheter her i Norge er dog uklart.

Selv i Stavanger var 1. maitoget preget av palestinske flagg.

Faksimile Stavanger Aftenblad

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.