Med i lovpakken som ble vedtatt i Senatet var en adgang USA gir seg selv til å beslaglegge russiske tilgodehavender i utlandet: 300 milliarder dollar er innen rekkevidde. Hvis Biden undertegner loven er det meningen å beslaglegge dem.

Det kan få store konsekvenser og har aldri skjedd før har . En del av spillereglene er at man respekterer eiendomsretten. Hvis USA bryter den kan det få følger for forhold til land som India og Kina.

Bare 10 milliarder dollar er under USAs direkte kontroll. Resten er plassert i Euroclear rundt om i verden.

Steve Bannon har en svært interessant samtale med James Rickards, redaktør for Strategic Intelligence.

Det utrolige er at ikke bare stjeler amerikanernes russernes penger, de er også ved å inngjerde Trump slik at han ikke skal kunne røre fondet som skal finansiere krigen i Ukraina de neste fem år.

Det er Jens Stoltenberg som har foreslått fondet på 100 milliarder euro som skal ligge under Nato, dvs ute av Trumps rekkevidde i fem år. Da er han ute av soga.

 




Euroclear kontorer rundt om i hele verden og Russland kan velge å gå til sak mot Euroclear i f.eks. Hongkong hvor det ikke er Europa eller USA som bestemmer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.