Hersh Goldberg-Polin ble kidnappet av Hamas fra Supernova-festivalen. Armen hans ble sprengt av fra albuen og ned da han hjalp til med å kaste ut granater fra bunkeren hvor flere hardt skadde ungdommer oppholdt seg.

Hamas publiserte onsdag en propagandavideo av Hersh Goldberg-Polin som markerer det første livstegnet fra 23-åringen siden han ble bortført av terrorgruppen fra Supernova-festivalen den 7. oktober. New York Post skriver om saken.

I videoen identifiserte Goldberg-Polin seg som israeler og sa at han hadde blitt holdt fanget i nesten 200 dager, noe som tyder på at videoen ble tatt opp nylig, skriver Times of Israel.

Goldberg-Polin er avbildet med kortklipt hår og mangler venstre arm fra under albuen. En video etter terrorangrepet viste Hersh som ble lempet opp på lasteplanet på en pickup med en hardt skadet arm.

Han kritiserer regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu, slik andre israelske gisler i Hamas’ propagandavideoer har gjort. Han har vært fanget i Gaza i seks måneder, og han snakker helt sikkert under tvang, skriver flere medier.

Videoen av Goldberg-Polin ble publisert bare noen få dager etter at familien hans kom med nok en lidenskapelig bønn om å få ham tilbake i anledning starten av påsken. Foreldrene hans, Rachel og Jon, møttes som barn i Chicago og flyttet til Israel da Hersh var syv år gammel.

Venner og familie forteller at Hersh er utrolig morsom, elsker å lese og er lidenskapelig opptatt av fotball og musikkfestivaler.

En ung kvinne som var i en bunker sammen med ham da Hamas angrep, fortalte at han hadde hjulpet til med å kaste ut granater da armen hans ble sprengt av fra albuen og ned.

Document kan ikke verifisere det, men vi har tidligere publisert videoklipp fra Supernova-festivalen, og det antas at Hersh  var i bunkeren vist i denne videoen.

Uansett publiseres den igjen, for vi skal aldri glemme 7. oktober, selv om storparten av verden har gjort det.

Vi advarer om sterke scener. Ondskapen har et navn, og det er Hamas.

 

Det antas at denne videoen er fra samme bunker.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.