Norske medier publiserer sensasjonelle overskrifter om IDFs «grusomme» behandling av palestinske gutter og menn som er strippet og bakbundet. De har tatt sivile, sier norsk-palestinske Nahla til NRK, for hvordan kan en femtenåring være militær?

Den samme verden som ikke kunne fordømme Hamas’ ufattelige grusomheter mot sivile barn, kvinner og menn, er nå up in arms over bilder som viser palestinske fanger som er strippet og bakbundet.

Norske medier, som virkelig har vist sitt sanne jeg siden 7. oktober, publiserer sensasjonelle overskrifter om den «grusomme» behandlingen fra det israelske militæret (IDF), som torsdag skal ha arrestert flere titalls palestinske gutter og menn.

Bilder som viser palestinske fanger sprer seg, skriver NRK og viser til en sladdet video hvor man kan se flere titalls menn sitte på bakken i en gate, omgitt av IDF-soldater. Et annet viser en gruppe fanger bli transportert i et militært kjøretøy. De er strippet og bakbundet.

The day the music died

Som de unge mennene tatt til fange av Hamas på Nova-festivalen, NRK?

Document har vist denne videoen før, men siden norske medier er fokusert på traumene til palestinerne og frigjøringskampen til Hamas, viser vi den igjen. For vi skal aldri glemme grusomhetene fra 7. oktober. Vi skal heller aldri glemme de som konstant har fordømt Israel siden terrorangrepet, spesielt de jødehatende godhetsapostlene fra venstresiden i Norge, som allierer seg med jødehatende muslimer og marsjerer i våre gater.

Videoen som er tatt av terroristene, viser skrekkslagne mannlige deltagere fra Nova-festivalen som ble tatt til fange av Hamas og fraktet til Gaza. Per i dag vet ingen om de er i live.

 

Hvordan kan en femtenåring være militær?

Statskanalen har snakket med norsk-palestinske Nahla, som gjenkjente egne slektninger på bildene av palestinske fanger nord i Gaza. – I min familie er det bare sivile, sier hun.

Almqayyed vet ikke om hennes slektninger er døde eller levende, eller hvor mange som er arrestert. NRK spør om det er militære i hennes familie:

– I min familie er det bare sivile. Hvordan kan en femtenåring være militær? De slapp bare gamle menn over 50 år. Resten ble tatt.

NRK har seks journalister på saken, og aktivistene er betalt av skattebetalerne. Vi lurer på hvor mange ansatte det må til på Marienlyst for å skru inn en lyspære.

Vilde Haugen, Julia Kirsebom Thommessen, Mohammed Alayoubi, Hanna Johre, Synne Malen Sandven og Isak Løve Pilskog Loe har alle samme formålet: Formidle historien om at det er Israel som er bad cop, mens Hamas er good cop.

De seks journalistene vil ikke følge opp kommentaren til Almqayeed om hvordan en femtenåring kan være militær. Derfor er det vår jobb med å besvare spørsmålet, selv om vi alle vet hvorfor.

Videoen under er fra innsiden på en sommerleir i Gaza som trener barn til å bli den neste generasjonen av terrorister. Disse unge guttene lærer antisemtisme i en tidlig alder, forteller CBN.

Videoen ble tatt for to år siden. Som vi vet var 7. oktober planlagt i mange år. Disse barna kan godt være blant 15-åringer som angivelig er tatt til fange av IDF og som etterforskes for terrortilknytning.

En ung gutt som kanskje ikke er eldre enn ti år sier:

Vi spurte Hitler hvorfor han lot noen av dere være i live. Han gjorde det for å vise oss hvor onde dere er. Vi vil komme etter dere fra under bakken  og hamre frykt inn i deres hjerter. På bakken vil vi rive kroppene deres fra hverandre med rakettene våre. Løp inn i tilfluktsrommene deres, you mice, dere sønner av en jødisk kvinne …

Verden bryr seg ikke hvilket helvete gislene er i

NRK har snakket med Gentian Zyberi ved Norsk senter for menneskerettigheter (SMR), som mener personene må anses som sivile til det er bevist at de er Hamas-krigere:

– Internasjonal humanitærrett som regulerer krig er drevet av to prinsipper: Militær nødvendighet og menneskelighet. To prinsipper som ofte strider mot hverandre. Når det gjelder arrestasjon, må arresterte individer behandles humant.

Videre sier professoren at dersom de skal strippes nakne, må det være spesifikke sikkerhetsårsaker til dette:

– Men som et minimum må de da ikke holdes i undertøy lenger en det er nødvendig for å sjekke om de bærer våpen, og det er definitivt ingen grunn til å transportere dem bakbundet i undertøyet til et sted de skal interneres.

Hamas kjenner tydeligvis til internasjonal humanitær rett, for selv om den ungen kvinnen i bildet under mest sannsynlig har blitt brutalt voldtatt av terrorister mens de roper allahu akbar, har de i minste tatt på henne buksene når hun skal transporteres dit hun skal interneres.

Den andre kvinnen som ligger livløs på lasteplanet, er Shani Louk. Shani er død, og foreldrene hadde bare hodet hennes å gravlegge.

Det er ikke kjent om den unge kvinnen med de blodige buksene er en av kvinnene som fortsatt er holdt som gissel av Hamas, og som kanskje aldri vil løslates, da terrorgruppen ikke vil at gislene skal fortelle hva som skjedde med dem i fangenskap.

Du forstår selv hva det betyr, skriver Yoseph Haddad på X.

– Og verden er fortsatt stille når de er i dette helvete i to måneder!!!

Mange lukker øynene for bestialske overgrep fra Hama

Tidligere i uken skrev Document om at Unicef fordømte Hamas for seksualisert vold under 7. oktober-angrepet. Da hadde det gått nøyaktig to måneder siden terrorangrepet på Israel. I kommentarfeltet skriver Olaus:

– Jeg vet dessverre om mange som ikke har problemer med å lukke øynene for slike bestialske overgrep fra Hamas.

De forstår vi godt. Det er mange i Norge som lukker øynene for slike bestialske overgrep fra Hamas. Men når IDF tar fanger som etterforskes for terrortilknytning og de strippes ned til underbuksene, hyler de i kor om brudd på folkeretten og krigsforbrytelser.

Zyberi ved Norsk senter for menneskerettigheter sier til slutt til NRK:

– Å strippe personer nakne og la dem forbli nakne i lengre tidsperioder er ikke i tråd med den humanitære folkeretten og internasjonale menneskerettigheter, med mindre IDF har sterke grunner til det. Dette bør de i så fall dele med pressen, sier han.

Som vi ser i videoen, har IDF sterke grunner for sine handlinger, og siden 7. oktober har de formidlet grusomhetene til verden, som har lukket øynene for slike bestialske overgrep fra Hamas.

Igjen advarer vi om sterke scener.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.