Gaza-demonstranter samlet seg foran huset til leder av flertallsleder i Senatet, Chuck Schumer, som i natt sørget for 17 milliarder dollar i militær hjelp til Israel. Demokratene er dypt splittet. Alexandra Ocasio Cortez fordømmer arrestasjonene utenfor Columbia.

Å samle seg utenfor Schumers hus var åpenbart å krysse en linje.

Rektor for Columbia har gitt demonstrantene et ultimatum. De må demontere teltbyen på plenen innen midnatt, hvis ikke vil teltene bli ryddet. Hun sier de skaper en usikker stemning på campus hvor en del av studentene ikke føler seg trygge.

Teltbyen er samme type «befridd sone» som i Seattle sommeren 2020. Det har en tendens til å eskalere med «selvstyre» og kontroll av området. Jødiske studenter har allerede fått merke det.

Columbias president Minouche Shafik sa hun støttet ytringsfrihet, men at demonstrasjonen skapte utrygghet.

«Jeg støtter fullt ut viktigheten av ytringsfrihet, respekterer retten til å demonstrere og anerkjenner at mange av demonstrantene har samlet seg fredelig», skriver Shafik i e-posten. «Leiren reiser imidlertid alvorlige sikkerhetsproblemer, forstyrrer livet på campus og har skapt et anspent og til tider fiendtlig miljø for mange medlemmer av samfunnet vårt. Det er viktig at vi går videre med en plan for å oppløse leiren.»

«Jeg vil også gjøre det klart at vi ikke tolererer skremmende, trakasserende eller diskriminerende oppførsel», sier Shafik. «Vi jobber med å identifisere demonstranter som har brutt retningslinjene våre mot diskriminering og trakassering, og de vil bli gjenstand for passende disiplinærtiltak.»

 

https://www.foxnews.com/live-news/antisemitism-campus-surges-agitators-take-over-columbia-yale-universities

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.