Drammen kommune må utstyre de ansatte med skuddsikre vester og varslingsutstyr når de skal inspisere kommunale boliger på grunn av en økning av «utagerende leietakere».

Drammen Eiendom KF er et kommunalt eid selskap, og de har ansvaret for drift og vedlikehold av en lang rekke av kommunens bygg – blant annet rundt 1.400 kommunale boliger.

Styreleder Anita Winsnes kunne under et nylig avholdt formannskapsmøte, fortelle om et stadig tøffere arbeidsmiljø og en stor økning i hærverk og «hard bruk» av kommunale boliger, skriver Drammens Tidende.

– De siste fire-fem årene har vi sett en tendens med økt utagering fra beboere, noe som kan gå ut over sikkerheten for våre ansatte. De siste to-tre årene har vi hatt et større fokus på dette problemet, og har blant annet hatt flere kurs i hvordan man skal håndtere kritiske situasjoner og bevisstgjøring rundt denne problemstillingen, sa Winsnes.

Tenåring ble løslatt på tirsdag – siktet for ran på søndag

Hun kunne fortelle at de nå aldri sender ut ansatte alene på denne typen oppdrag, og at de ansatte både er utstyrt med vernevester.

– Dette er kniv- og skuddsikre vester. I tillegg er de utstyrt med varslingsutstyr via mobiltelefonen sin, sier Winsnes.

Fremskrittspartiets Ulf Erik Knudsen, som i ordførerens fravær ledet formannskapsmøtet, var forskrekket over hva han hørte.

– Det var en god og grundig redegjørelse, men jeg må jo si at jeg fikk litt hakeslepp på slutten her når du forteller at boligtjenesten må begynne med skuddsikker vest. Da er det utfordrende. Det er fint at dere følger opp deres ansatte på denne måten, sa Knudsen.

Det sies ingenting om etnisitet, bakgrunn, alder eller familiestatus på de involverte personene i de verste tilfellene. Det opplyses heller ingenting i artikkelen om hvorvidt de kommunalt ansatte blir truet med kniv eller skytevåpen under inspiseringen.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.