Fredag innførte Biden-regimet ytterligere restriksjoner på utvinning av olje, gass og viktige mineraler i Alaska. Republikanske lovgivere protesterer mot det «ulovlige» tiltaket.

Senator Dan Sullivan fra Alaska sier gjerne at Biden-regimet har innført flere sanksjoner mot Alaska enn mot Iran. Han har et poeng, skriver Wall Street Journal på lederplass.

Innenriksdepartementet blokkerte ny olje- og gassutvinning på 13,3 millioner acres i Alaskas National Petroleum Reserve.

I en uttalelse sier Sullivan at USA «lever i den farligste tiden siden andre verdenskrig». I en slik situasjon velger Biden å «tillate diktatorer i Beijing, Moskva og Teheran» til å
«undergrave våre nasjonale sikkerhetsinteresser».

– Biden-administrasjonen er ikke normal. Denne administrasjonen fører en bevisst politikk for å straffe amerikanerne og undergrave våre sterke sider, samtidig som den fortsetter å hjelpe våre motstandere, sa Sullivan videre.

Bakgrunnen er at en god del av mineralene som finnes i Alaska er viktig for det amerikanske forsvaret.

Kongressen vedtak i 1923 at regionen skulle brukes til olje- og gassutvinning, men dette ignorerer regjeringen, som sier at boring vil forstyrre Arktis’ «naturlige underverk».

I en uttalelse sier president Biden at han hedrer «kulturen, historien og den varige visdommen til Alaskas urbefolkning».

Det er også feil, skriver WSJ, for de lokale urfolkslederne motsetter seg restriksjonene. Samtidig peker WSJ på at å stanse produksjonen av mineraler som Biden via Inflation Reductian Act ser på som viktige for å bekjempe klimaendringene, og som gjør USA mindre avhengig av Kina.

Men fra sitt eget parti får Biden støtte.

Alaska straffes samtidig som myndighetene lemper på sanksjonene mot Venezuelas oljeproduksjon og unnlater å håndheve oljesanksjonene mot Iran.

Kanskje dette skyldes at Alaska neppe vil stemme på Biden i høstens valg? spør WSJ. Trump vant Alaska i både 2016 og 2020.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.