Jeg husker i ungdommen at vi brukte uttrykket «no brain, no headache» – «ingen hjerne, ingen hodepine».

Jeg vet ikke hvor det tullete utsagnet kom fra, men det kom i tankene igjen i dag da jeg leser i Clean Technica som hyller en ny sykkel på markedet som er laget av resirkulert plast ved hjelp av fornybar energi.

Det som i 2014 begynte som en idé fra nederlenderen Johannes Alderse Baas om å lage en sykkel av resirkulert plast, har siden blitt utviklet til en prototype som skal settes i småskalaproduksjon, skriver Clean Technica.

Baas samarbeider med Igus Motion Plastics i Tyskland, som tar imot forhåndsbestillinger av disse syklene i resirkulert plast, og som vil først være tilgjengelige i Köln-området. Igus har siden 60-tallet laget produkter av plast.


De reklamerer med at de er nesten vedlikeholdsfrie, ikke trenger olje og ikke ruster, og kan være en del av puslespillet for bærekraftig transport.

Igus-sykkelen viser at det er mulig for flere leverandører av sykler og sykkelkomponenter å produsere nesten vedlikeholdsfrie og langvarige sykler av resirkulerbare materialer, ettersom mange av delene som i dag kun er laget av metaller, nå kan lages av plast, skriver Clean Technica.

Og i kombinasjon med 100 % fornybar energi i produksjonen, sier produsenten at de er i stand til å holde karbonavtrykket på et minimum.

Men, hallo!

Baas’ idé er genial og dette er ikke et forsøk på å latterliggjøre innovative mennesker som finner løsninger som kan være til nytte for samfunnet og kan redusere karbonavtrykket.

Men, hallo! – som det sies i Norge.

Hvor kommer plasten fra? Oljen! Og hvor mange sykler kan produseres når Greta Thunberg, Miljøpartiet De Grønne og deres apostler har fått verden til å stoppe all oljeproduksjon?

100 % fornybar energi er også avhengig av olje og komponenter laget av den, det er også nesten alle våre forbruksvarer vi ikke kan leve uten. Bioplast kan heller ikke lages uten olje.

Personlig hater jeg plast og skulle vi begynne et sted burde vi faktisk jobbe med å eliminere den, men da er vi tilbake til 1850. Plast makes the world go around, uten tvil. Det gjør også olje.

Men den er uten tvil ødeleggende for vår planet.

Derfor er den hjernedøde grønne bevegelsen tidenes største bedrageri fordi det fokuseres på ting som ikke vil bidra til å forbedre menneskets ødeleggelse av planeten, som egentlig handler om overbefolkning og vårt forbrukersamfunn.

Det er vi som vil få hodepinen når de grønne får det som de vil.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.