Et økonomisk fenomen går nå viralt i samtlige norske medier, og skaper mange spørsmål til markedet, myndigheter og økonomer: Hvorfor stiger boligprisene og utleieprisene så kraftig samtidig som vi står overfor den største prisstigningen, rentekrisen og dyrtiden på flere tiår?

Hvor får folk pengene fra? Og hvorfor reagerer markedet med kjøpefest og prisstigning når det logisk sett burde gått andre veien? Svaret er åpenbart, men påfallende nok er det ingen medier i Norge som ønsker å omtale eller analysere det med et eneste ord: Innvandringen driver etterspørselen opp. For alle trenger et sted å bo.

177.000,- kroner i økte familieutgifter på tre år

Arbeiderklassen, middelklassen, pensjonister, trygdede, aleneboere og familier har blitt utsatt for en planlagt, ønsket og systematisk priseksplosjon på absolutt alt – og årsaken er ikke Putin, krig, uro på verdensmarkedet eller andre bortforklaringer:

Årsaken til den økonomiske katastrofen er dårlig politikk som gjør kronen vår til en «shitcoin» samtidig som norske politikere har gjennomført vanvittige eksperimenter med innvandring, energi og økonomi. Kombiner dette med politisk skjødesløshet, sløsing, reform-iver og ekstreme avgiftsøkninger, så har kostnadene for en vanlig barnefamilie økt med 177.000 kroner i året.

Dyrere energi gjør ikke minst alt dyrere, og ringvirkningene er altomfattende. Svakere krone gjør også alt dyrere for et land som ikke lenger produserer noe selv – fordi «globalister» mener at alt er til salgs gjennom frie markedskrefter. Og det er jo riktig, så lenge noen har overskudd og er villige til å selge det billig på det åpne markedet.

Denne selvpåførte politiske stormen er i ferd med å ruinere store deler av den norske befolkningen – og det eneste regjeringen gjør med saken, er å «ta det på alvor», for de har tenkt å fortsette som før. Så etter tre år er det snart tomt for folks sparepenger, kreditt og lånemuligheter, og problemene er i ferd med å bli tydelige både for naboene og media. Så hvorfor stiger boligprisene når folk har dramatisk dårligere råd?

Boligpris-gåten forklart med uønskede fakta

Vel, boligprisene stiger fordi etterspørselen etter bolig stiger. Og hvorfor gjør den det? Fordi det er flere mennesker enn før som ser etter bolig. Og hvor kommer de menneskene fra, når nordmenn har selvutslettende lav fertilitet? De kommer fra utlandet.

Og hvorfor har fattige «flyktninger» råd til å leie og kjøpe bolig i et boligmarked som har gått amok i femten år? De har råd til boliger fordi de ikke betaler for dem selv. Dét er det skattebetalerne som gjør, fordi politikere som ønsker hele verden velkommen, også har vedtatt at de har rett på bolig – og noen må jo betale regningen.

Derfor stiger boligprisene og leieprisene

Det er tilbud og etterspørsel som gjelder. Og markedet stabiliserer seg ikke etter markedslogikk fordi titusenvis av syrere, afghanere, somaliere, ukrainere og andre lykkejegere fra hele verden søker asyl i Norge. Da får man automatisk status som flyktning. Og siden det er «umenneskelig» å bo på asylmottak, og de fleste allikevel får opphold og statsborgerskap etter hvert, må de hjelpes med bosetting.

Derfor sendes de ut til kommuner over hele Norge som ivrig tar imot «flyktningene» i en moralsk og kollektiv godhets-pissekonkurranse for å bosette flest mulig på andres regning.

Og når disse «nye landsmennene» endelig har fått alt de trenger og er vel etablert i sitt nye «hjemland», har man rett til å hente både familie og slekta hit. Og da trengs det enda større bolig, som også barnefamilien med 177.000 i økte utgifter på tre år skal betale for. Det er ikke rakettforskning.

Derfor stiger boligprisene over hele landet

Lokalpolitikerne som kappes om å bosette disse «nye landsmennene» i boliger som tidligere huset nordmenn, kan gjøre det uten bekymring for at boligprisene stiger. Det spiller ingen rolle, for kommunene får støtte fra staten, altså nasjonale skattebetalere. Så boliger kan koste så mye de bare vil. Who cares?

Og etter hvert som staten slutter å betale, og kommunene må betale selv gjennom sosialbudsjettet, er det bare å skru opp prisen på vann, kloakk, renovasjon, parkering, eiendomsskatt og alt annet, så lokale skattebetalere må betale. Men who cares? Velgerne har jo selv valgt disse politikerne, så da ønsker folk det selv.

Alt dette gjør naturligvis pris- og kostnadseksplosjonen enda vanskeligere for vanlige, arbeidende skattebetalere. Men who cares? Det viktigste er å vinne godhets-pissekonkurransen om hvem som kan bosette flest fremmede på andres regning.

Og skulle en skattebetaler våge å kny, er det bare å kalle vedkommende rasist og fremmedfiendtlig, så blir det nok stille. Bare se hva som skjedde i Drammen da lokalpolitikerne endelig hadde fått nok berikelser fra analfabet-land. Hold kjeft og betal din skatt med glede!

Derfor skriver ingen medier sannheten om hvorfor boligprisene stiger

Den norske befolkningen har økt med ca. 1,1 millioner mennesker på bare 30 år (litt etter hvordan man regner), men ingenting av denne veksten kommer fra etniske nordmenn. Alt kommer fra innvandring fra hele verden, og en uhyggelig stor del av disse forsørger ikke seg selv, og de betaler ikke husleie og boliglån selv.

De forsørges av norske skattebetalere, for det er utenkelig for staten å lette byrden for vanlige folk gjennom å bruke noen av de 17 BILLIONER kronene som står på oljefondet. Dette er lekepenger for den norske eliten, og ingen andre har tilgang på formuen, hvis eneste formål er å gjøre formuen større og få statsbudsjettet til å liksom-gå-opp.

Men denne økonomisk/demografiske katastrofen som konsekvent omtales i jublende vendinger, har en bieffekt som andre nyter veldig godt av: Den største befolkningsveksten i norgeshistorien har naturligvis også skapt den største byggeboomen i historien, hvor norske byer og tettsteder fortettes av sovjetiske betongblokk-felt rundt knutepunkter.

Denne veksten bejubles som fremgang og en historisk suksess av byggebransjen, som soper inn profitt, men medaljen har altså en bakside som ingen vil snakke om. Noen betaler regningen for innvandring. Boligmarkedet trosser ikke markedskreftene, men følger markedskreftene fordi søkkrike Tante Offentlig er i budrunden.

Boligmarkedet vil fortsette oppover

Så lenge Norge fortsetter å bosette fremmede, og regningen sendes til dem som betaler husleien og huslånet sitt sjæl, vil boligprisene og leieprisene øke. Årsaken til at vi ser en ekstrem vekst akkurat nå under en økonomisk krise, er at boligbyggingen har stoppet opp på grunn av finanskrisen, samtidig som Norge forsøker å bosette halve Ukraina. Økte priser har alltid bare én forklaring: høy etterspørsel og begrenset tilbud.

Det stopper ikke opp fordi det offentlig har endeløst med andres penger å kjøpe sosialboliger og husleie for. Det spiller ingen rolle hva boliger koster. Folk som «inviteres» til Norge, kan jo ikke bo under ei bru, og vi kan ikke ha det som i andre europeiske byer, hvor femten migranter bor i hønsehuset i bakhagen eller er klemt sammen på ett rom i en leilighet eid av en bolighai, eller bor i telt-slum under ei bru, fordi klimaet tillater det.

Men alle land får det sånn til slutt, for før eller senere er skattebetalerne blakke og ender på NAV og sosialen selv, hvor de har krav på bostøtte etter å ha solgt alt de eier. De siste skattebetalerne må derfor betale for absolutt alle andre.

Sånn går det når hykleri er viktigere enn sannhet: Ærlige folk blir skrudd av staten, og hensynet til utlendinger går foran hensynet til egne borgere.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.