Politihelikopter over Oslo sentrum. Foto: Frederik Ringnes / NTB

En væpnet person forsøkte lørdag ettermiddag å rane gullsmed David-Andersen på Karl Johans gate i Oslo sentrum. Politiet jakter på en eller flere ranere.

Midt på lyse dagen, i et av Norges travleste strøk, ble gullsmed David-Andersen på Karl Johans gate i Oslo sentrum forsøkt ranet lørdag.

Nå pågår en intens jakt på raneren, blant annet henger politiets helikopter over sentrum av hovedstaden.

– Vi fikk melding cirka klokken 14.30 om at det vi antar er en raner, har truet de ansatte i gullsmeden. Vi har opplysninger om at vedkommende er bevæpnet, og tar høyde for det i søket, sier operasjonsleder Eirik Sannes til NTB.

Ingen personer er fysisk skadd etter hendelsen, men de ansatte er trolig oppskaket etter å ha blitt utsatt for væpnet trussel.

Operasjonsleder vil ikke gå ut med hva slags type våpen personen skal ha hatt, eller hvordan vedkommende kom seg vekk fra stedet.

– Vi tar høyde for at også flere kan ha vært involvert, sier Sannes.

Han vil heller ikke si hvorvidt personen har fått med seg noe ransutbytte. Dermed er det uklart om det som foreløpig omtales som «ransforsøk», faktisk er et fullbyrdet ran.

– Vi har et betydelig ressursuttak på denne saken, sier Sannes.

Men noe signalement av raneren gis ikke.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.