Seks personer er drept og syv er brakt til sykehus etter en knivstikking på et kjøpesenter i Bondi Junction i Sydney lørdag ettermiddag.

En mannlig gjerningsmann ble skutt og drept av politiet, skriver Sydney Morning Herald.

Dramaet utspilte seg like før kl. 16.00, da politiet bekreftet at nødetatene ble tilkalt til Westfield etter meldinger om at flere personer var blitt knivstukket. Elitestyrken Tactical Operations Unit var også på stedet.

– Det ble helt kaos, sier norske Hans Torstein Lærum (24) til VG.

Lærum var på det populære kjøpesenteret i Sydney da dramaet startet.

Blant de skadde skal det være en mor og hennes spebarn. Begge skal ha blitt knivstukket. Moren er nå død etter å ha forsøkt å beskytte sin datter på ni måneder. Bare noen timer før tragedien la hun ut dette bildet på sosiale medier.

Ash Good med datteren Harriet. 

En video viser en mann i shorts og sportstrøye som jogger inne på kjøpesenteret med en kniv i hånden.

– Han gikk ikke etter noen personlig, det så ganske tilfeldig ut, han løp bare rundt med kniven sin, sier et vitne til Nine News.

Vitner så også folk som så ut til å jakte på gjerningsmannen.

Gjerningsmannen. Stillbilde video

Politiet i Sydney utelukker ikke at angrepet var terror. Australian Federal Police rådfører seg med politiet i New South Wales og vil om nødvendig aktivere det felles antiterrorteamet, opplyser kilder.

Situasjonen er fortsatt uavklart, siden man ikke vet om det finnes flere gjerningsmenn. Men politiet sier det meste tyder på at det kun var én gjerningsmann.

Politiet sier at de vet hvem den 40 år gamle drapsmannen er, og at han var en kjenning av politiet. Men senere i dag avviser de at det dreier seg om terror. Når man ser filmer fra hendelsen så er det naturlig å stille spørsmålet: Hvordan er dette ikke terror?

Twitter/X spekulerer mange om det dreier seg om et terrorangrep i Allahs navn.

Det finnes mye informasjon på Twitter/X. Her en noen eksempler av helter i dagens tragedie.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.