Dekorering av barns hender med såkalt henna-maling er en del av eid-feiringen, som her i et hjem på Bjørndal i Oslo den 10. april 2024. Foto: Javad Parsa / NTB.

Drammens Tidende skriver om barne- og ungdomsarbeider i Frelsesarmeen i Drammen, Anna-Safia Moholdt Ismail, som selv er kristen og som er gift med en muslim.

Avisen maler et rosenrødt bilde av forbrødringen mellom kristne og muslimer, hvor de feirer hverandres høytidsdager.

– Noen folk syntes kanskje det er rart. Det er kanskje ikke helt vanlig, men for meg er det veldig viktig å gå fram som et godt eksempel når det gjelder å være imøtekommende for andres kulturer og livssyn. Jeg håper på å kunne bidra til å vise folk at det ikke er så farlig, og å få bort fremmedfrykten, sier Moholdt Ismail til Drammens Tidende.

Mohammed Ismail forteller at de startet dagen med å dra til moskeen for å be, og at de etter det har tilbrakt den med familie.

– Vi er mye sammen, spiser mye mat, spiser kaker, barna får penger og vi spiller spill, sier han.

Lokalavisen opplyser oss så om at fasten i Ramadan er en av islams fem søyler, og at en annen søyle er å gi penger til veldedighet, og dette kalles zakat.

– Jeg har gitt et beløp for min kone og mitt ufødte barn, sier Mohammed.

Beløpet man gir skal tilsvare prisen for tre kilo med mel, linser eller lignende. Man kan også gi mer dersom man ønsker.

– Det skal gå til fattige. Det er viktig, sier Ismail.

Mens tårene presser seg på av ren glede i denne uendelig koselige fortellingen mellom den kristne konen og den muslimske ektemannen, så forsvinner den litt etter hvert som man leser videre og gjør noen undersøkelser.

Konverterer norske tenåringer til islam under ramadan

Det viser seg nemlig at Anna-Safia Moholdt Ismail er svært så opptatt av å eksponere seg selv.

På sin Facebookside skrev hun følgende i forrige måned:

«ENDELIG kan jeg si det! Jeg og Mohammed er med i den nye serien til NRK, Bryllupsfeber👰🏻‍♀️🤵🏻‍♂️ Vi har latt kameraene følge oss igjennom hele planleggingsfasen av bryllupet vårt, med både opp- og nedturer.

Bli med behind the scenes når hele serien slippes på NRK TV (appen) 03.april, eller følg med når første episode går på TV 5.april❤️

HVEM GLEDER SEG?😍»

I artikkelen til Drammens Tidende kommer det så frem at ekteparet også håper at deres eid-feiring kommer på NRK.

«Etter middagen går Anna-Safia og flere ut på balkongen for å filme en hilsen til NRK programmet «Festen etter Fasten». Håpet er å komme med i år», skriver Drammens Tidende.

Leserne får igjen opplæring i muslimske skikker, da vi blir introdusert til «henna», en form for midlertidig tatovering.

«Etter at hennaen er tørket, er det tid for dessert. Det serveres kaffe og kaker, og praten går over bordet ut i kveldstimene», avslutter Drammens Tidende sin artikkel.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.