Aleksej Navalnyj skrev sine memoarer før han ble sendt i fangeleir. De publiseres i oktober.

Det skriver New York Times.

Boka får tittelen «Patriot» og utkommer på flere språk. I USA publiseres boka av forlaget Knopf 22. oktober.

Opposisjonslederen skal ha skrevet hele manuskriptet selv, riktignok med noe diktering. Hans enke Julia Navalnaja jobber nå med å redigere og ferdigstille det. Han begynte å skrive i 2020, etter at han overlevde forgiftning med nervegiften Novitsjok. Han tilbrakte nærmere et halvt år på sykehus i Berlin før han vendte hjem til Russland, der han ble pågrepet i januar 2021.

Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. 47-åringen døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar. Myndighetene hevder han døde av naturlige årsaker.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.