NTB

Da 17. maikomiteen samlet seg for å diskutere de kontroversielle talerne for 17. mai konkluderte de med at Danby Choi og Christian Mikkel Dobloug får tale.

Alle talerne de ulike partiene har invitert, får holde 17. mai-taler, opplyser NRK.

Det kommer fram etter at 17. maikomiteen i Oslo bystyre har godkjent talerlisten etter et møte torsdag.

17. maikomiteen består av ni partier i tillegg til to representanter fra Utdanningsforbundet og Utdanningsetaten. Hvert parti har ansvar for hvert sitt arrangement.

Oslo Høyres medlem i komiteen, Mehmet Kaan Inan, inviterte redaktøren i kulturavisen Subjekt, Danby Choi, til å holde talen ved Henrik Ibsens grav på Vår Frelsers gravlund i Oslo på 17. mai.

En uke senere kom det fram at Fremskrittspartiet har invitert Christian Mikkel Dobloug til å holde tale. Dobloug er tidligere styremedlem og medeier den nå nedlagte nettavisen Resett.

Flere av de andre partienes komitémedlemmer, blant annet SV, Arbeiderpartiet og Sentrum, har vært kritiske til valget av Choi som 17. mai-taler.

Noe av bakgrunnen for kritikken henger sammen med at Subjekt-redaktøren i fjor stilte opp på en Tiktok-video med en mann som er dømt for seksuell omgang med en mindreårig. Choi har tidligere lagt seg flat og beklaget Tik-Tok-videoen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.